/Čeka nas fantastična trećeligaška sezona! NAKON OSAM KOLA MALO TOGA JE JASNIJE
slavonija našk-047

Čeka nas fantastična trećeligaška sezona! NAKON OSAM KOLA MALO TOGA JE JASNIJE

Uoči početka trećeligaške sezone veselili smo se novom sastavu lige koji je potpuno slavonski, bez momčadi sa sjevera liga je dobila na zanimljivosti jer je po geografskom ključu puno više derbija, a i gledanost utakmica je vrlo brzo potvrdila tu tezu. Ono što gledamo na trećeligaškim terenima nudi sličnu kvalitetu kao i ranijih sezona, no liga je ove sezone iznimno zanimljiva. Puno je iznenađujućih rezultata, napravit ćemo tokom sljedećeg tjedna kada se potpuno kompletira ovih 8 kola i malo detaljniju analizu učinka svih klubova.

Ovoga puta ćemo malo baciti pogled u budućnost, u ono što nas čeka. Danas se igraju još dvije utakmice, a u utorak ona posljednja koja nedostaje. Od tri spomenute utakmice dvije su veliki derbiji i o njima uvelike ovisi izgled vrha trećeligaškog natjecanja. Ako Kutjevo u Ivankovu zadrži status neporaženog vratit će se na vrh ljestvice, ako to ne bude tako imat ćemo potpunu gužvu na vrhu s čak 6 klubova sa po 15 i 16 bodova, a još im se u utorak može priključiti i Čepin. U takvom raspletu pola lige bi bilo u dva boda nakon četvrtine sezone! Može li zanimljivije!?

Nakon što se kompletira ovaj dio zaostalih utakmica čeka nas pravi show!

Slavonija je domaćin Belišću, Vihoru, Slaviji te u posljednjem kolu Kutjevu, a gostuje u Županji, Brodu i Ivankovu! Sve teže od težeg! Marsonia ima nešto bolji raspored, njih u sljedećem kolu čeka gostovanje u Đakovu, nakon toga drugo gostovanje u Oriovcu, pa u Gradišci, tako da nakon Đakova neće izaći iz svoje županije sve do posljednjeg kola kad će na noge Belišću. U Brod u međuvremenu osim Slavonije dolaze NAŠK i Vuteks.

Belišće dakle nakon Čepina u goste ide još Zrinskom, Vihoru i Slavoniji, a na svom terenu ima dvoboje sa Slogom, Graničarom i Marsonijom. Kutjevo je u nedjelju domaćin Zrinskom pa kolo nakon toga Vukovaru, a nakon toga ima još dva susreta na svom terenu protiv Đakova i Oroilika, dok ga čekaju gostovanja u Čepinu, Našicama i Požegi. Petorku najboljih zaključuje Zrinski koji će u nedjelju u Kutjevo, a do kraja jeseni će gostovati i u Vukovaru (Vukovar 91), Čepinu i Đakovu.

Zanimljivo je naravno i na dnu. Vukovar je za sada u najgorem položaju, no Sloga i Vuteks nisu daleko odmaknuli pa Mažarova momčad ne smije i ne treba gubiti nadu, jedna pobjeda puno toga mijenja, a u toj priči Vuteks s tri boda viška u odnosu na Slogu u sljedećem kolu može napraviti veliki posao eventualnom pobjedom. Naravno, isto vrijedi i za Slogu koja bi pobjedom stigla vukovarskog trećeligaša. Sve tri ove momčadi su u većini utakmica autsajderi, puno toga ovisit će o međusobnim ogledima.

Vihor je katastrofalnim rezultatima na svom terenu prilično zaostao za vrhom, teško će nadoknaditi ovakav zaostatak, na istih 8 bodova je i Slavija koja se definitivno iščupala iz problema i sada mirno plovi, no svakako mora i dalje skupljati bodove i držati distanu u odnosu na društvo ispod. Graničar i Našk će se danas potući za važne bodove koji će pobjednika gurnuti u onu gužvu na vrhu, a poraženog ostaviti u donjem domu. Remi je ono što ne odgovara ni jednima ni drugima, iako sudeći po ovih 8 kola teško da se i jedni i drugi mogu upustiti u nekakvu konkretniju utrku s društvom iz vrha, ali svakako valja respektirati niz od četiri utakmice bez poraza momčadi iz Županje.

Zaista nas čeka fantastična jesen, već vidimo puno muka u onom našem izboru derbija kola, bit će borbe! Konačno, nakon četvrtine prvenstva često se već zanlo tko će osvojiti naslov, ima li netko tko danas može reći koja će trojka završiti na vrhu!? Jako teško! Ovdje od 16 klubva njih 12 mogu svako svakoga pobjediti i kod kuće i u gostima!

Nadamo se da će biti i golova, onoga zbog čega se nogomet igra. U dosadašnoj 61. utakmici palo je točno 180 golova, odnosno 2,95 po utakmici!

Za sada valja istaknuti i vrlo dobro suđenje, tek je nekoliko utakmica diglo nešto prašine u tom dijelu, možemo reći da je ukupni dojam s obzirom na 61 odigranu utakmicu u najmanju ruku – dobar!

 

tab

Podijeli
  •  
  •  
  •