Čeferin: Igrači koji budu igrali Superligu neće moći igrati UEFINA i FIFINA natjecanja s reprezentacijom

Odluka o pokretanju Superlige izazvala je veliku buru u nogometnom svijetu. Dvanaest europskih nogometnih velikana odlučilo je na svoju ruku mimo volje čelnih ljudi europskog i svjetskog nogometa pokrenuti svoju privatnu ligu čemu se jako opiru Čeferin i njegovi suradnici.

Pohlepa je tako jaka. Sve ljudske vrijednosti isparavaju. Sigurni smo da smo u pravu i borit ćemo se do kraja. Nogomet se ne prodaje, a ni mi nismo na prodaju, nikad. Ovo je interes desetak ‘prljavih’ ljudi. Ova ideja je šamar svima koji vole nogomet. Nećemo im dozvoliti da unište naš sport – kazao je Čeferin.

Igračima koji će sudjelovati u Superligi zabranjeno je nastupati u službenim, UEFA-inim i FIFA-inim utakmicama reprezentacija. Moramo napraviti sve da nogomet vratimo nama koji ga volimo, a ovih 12 klubova to nisu. Ne smijemo im dati da nam uzmu nogomet – zaključio je Čeferin.

Sudionici Superlige bi trebali biti Real Madrid, Barcelona, Atletico Madrid,  Arsenal, Chelsea, Tottenham, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Juventus, Milan i Inter uz još tri za sada nepoznata kluba te dodatnih 5 klubova temeljem rezultata u nacionalnim prvenstvima.

Foto UEFA