Bundesliga se nastavlja 9. svibnja!?

Razne vijesti s raznih strana vrte se posljednjih dana, a za sve sportske fanove najčešće je pitanje “Kad će se nastaviti natjecanja”? Zanimljiva vijest po tom pitanju dolazi iz Njemačke, tamošnji dnevnik Der Spiegel

Oglas

Der Spiegel tvrdi da je imao uvid u dokument koji je na 41 stranici sačinio Njemački nogometni savez  u suradnji s zdravstvenim vlastima, a sadrži pravila koja moraju omogućiti njemačkom nogometu da se na teren vrati od 9. svibnja, naravno bez publike na stadionima.

Oglas

Nogomet je u Njemačkoj zaustavljen 13. ožujka, a ako se ovaj navod Der Spiegela pokaže točnim nakon nešto manje od 2 mjeseca nogometaši bi se vratili na teren. Ogroman dio navijačke populacije je protiv ove odluke jer smatraju da bez publike nogomet nema smisla, no kako je riječ o velikim novcima i objektivnoj opasnosti da neki klubovi bankrotiraju bez novca od TV-prava gotovo je sigurno da će se sezona privesti kraju.

Oglas

Prema Der Spiegelu nema više zajedničkog izlaska na teren, nema više djece koja prate igrače na terenu, a niti maskota klubova. Ukinuta su rukovanja i grupne fotografije, a medijsko praćenje utakmica će također biti strogo kontrolirano, s ograničenim brojem novinarskih mjesta. U hotelima u kojima će boraviti klubovi vrijedit će stroga zdravstvena pravila.