Bumbari se marljivo pripremaju za novu sezonu s novim prinovama – Kanceljakom i Rumbakom

Nogometaši Varteksa su prošloga tjedna u sportskom kompleksu u Hrašćici započeli s pripremama za novu sezonu. Pripreme je poveo novi trener Zoran Vukelić, sa svojim pomoćnikom Markom Trojakom, a novi trener nije dvojio ni sekunde, kada je stigao poziv Varteksa za povratkom.

Oglas

– To vam je kao i u ljubavi, ako vas neka izabranica želi, ne razmišlja se mnogo. Rečeno mi je da su svi u upravi apsolutno za moj povratak. A mi smo i prvi puta sjajno surađivali, suradnja je bila jako dobra, i rekao bih vrlo zrela. – istaknuo je Zoran Vukelić.

Oglas

Na prvom treningu je bilo 19 igrača, među kojima i prinove Matija Kanceljak Renato Rumbak, obojica Zagorci, a obojica igraju u napadu. Kanceljak je posljednjih nekoliko godina bio igrač Varaždina, ali nije dobivao prave prigode, već se uglavnom ‘kalio’ po posudbama. Posljednje je igrao u krapinskom Zagorcu, koji je igrao jedinstvenu drugu ligu, ali je nažalost po njih, ispao. Ovaj 21-godišnji igrač na poziciji krilnog napadača, a u Zagorcu je za polusezonu zabio sedam golova, što je odličan pokazatelj.

Oglas

Rumbak je 29-godišnjak, a sin je vratarske legende Željka Rumbaka, kojeg po sjajnim nastupima u Varteksu jako dobro pamte svi navijači varaždinskog prvoligaša. Posljednje je igrao u Austriji, a ima i veliku karijeru u futsalu, gdje je igrao i za Uspinjaču. Odlučio se posvetiti ‘velikom’ nogometu, a može igrati na svim pozicijama u napadu.

Od novih igrača, već ranije je poznato da će klub među vratnicama pojačati Ante Mrmić, ali on će se priključiti pripremama za par dana. Od prinova, tu je i branič Dominik Broz, koji je već ranije, od 2016. do 2020. nosio dres Varteksa, no potom se posvetio studiju i igranju u Novom Marofu. Jedan od omiljenih bivših Bumbara želi probati ponovno, vidjeti da li može igrati u višem rangu, pa će se vidjeti nakon nekog vremena.

Klub su napustili HoračekPremužić, i vratar Kanižaj, a svi ostali su zasad tu. Pod vodstvom novog trenera odradili su trening na igralištu u Hrašćici, a unatoč vrućini, radilo se odlično.

– Kada se pogleda ovaj igrački kadar, vidi se da su to odlični mladi igrači, ja sam stvarno više nego zadovoljan. Mi sad moramo samo nastaviti ovaj posao koji je dosad rađen, koji je radio bivši trener Goričanec i njegov zamjenik i moj pomoćnik Marko Trojak. Ovdje je tek 4-5 igrača, u odnosu na godinu i pol kada sam bio ovdje, a sve ostalo su novi igrači. Sve čestitke i Trojaku koji je odradio savršen posao, on je strašan potencijal. On i ja ćemo zajedno voditi ekipu – ističe Vukelić.

Klupske ambicije nisu male, želja je biti na samom vrhu tablice, i plasman u jedinstvenu 2. HNL.

– Rezultat je nekad teško mjeriti. Jer mi smo svi, i oni prije mene, i oni poslije mene, stvarano meni mozaik Varteksa. Ja bih bio nekorektan kada bih rekao da trener Goričanec nije napravio odličan posao, a to se opet nadovezalo na ono što smo mi radili prije. Samo trebamo nastaviti, a rezultat će doći – ističe Vukelić.

Pripreme je prvog dana započelo 20 igrača. Vaupotić, Kos, Vlah, Lukačić, Jakupak, Romario Matova, Mikičić, Kukec, Dolovski, Glavica, Kanceljak, Rumbak, Benković, Broz, Vajagić, Ivančić, Sirovec, Starčević, Blaguški, Paljak, dok će se Mrmić, Stojko, Anđelković i Pukšec pridružiti za koji dan.

Stigao je i Jura Banfić, ali samo kao gledatelj, jer na njega klub neće računati sigurno u prvoj polusezoni nakon ozljede zarađene ovog proljeća. Solidno se oporavlja, ali radi predostrožnosti, mogao bi početi s laganim aerobnim treninzima na jesen.

Zasad su poznata tri protivnika u pripremnom razdoblju, traže se još jedan ili dva, a prva utakmica bit će 22. srpnja, na Slobodi, protiv juniorskih prvaka Slovenije, juniora Maribora.

Prva službena utakmica bit će Županijski kup, koji se igra 12. kolovoza, a protivnik će biti poznat nakon plenuma 25. srpnja.

Što se tiče 3. HNL, plenum će biti održan 24.07., kada će se znati prvi protivnici u ligaškom natjecanju.

Izvor nk-varteks.com