Budi ponosan u Kurilovcu za djecu judaše s posebnim potrebama

Sjajna ideja pretočena u odličnu utakmicu začinjena s neuništivim humorom voditelja Marija Petrekovića rezultirala je prikupljenim sredstvima za polaznike škole juda i djece s posebnim potrebama okupljene pod imenom japanske planine Fuji koji djeluje u Velikoj Gorici. Malom spektaklu nažalost zbog važećih ograničenja nije moglo prisustvovati više gledatelja no to nije umanjilo entuzijazam, radost i veselje organizatora kao i svih sudionika. Iza svega ovoga se krije ime Slavka Husnjaka alfe i omege udruge navijača Budi ponosan koji neumorno radi na okupljanju iskrenih navijača Vatrenih, ali ne zaboravlja usput da valja pomoći potrebitima. Tako se uoči utakmice Hrvatske i Armenije na stadionu Udarnika u Kurilovcu odigrala doista zanimljiva i neobična muško-ženska utakmica između odabrane nacionalne navijačke vrste te odličnih mladih igračica prvoligaša zagrebačkog Dinama. Na utakmici je bilo i Slavonaca, a posebno je briljirao na vratima naš Slavonac Mario Jozić koji je svoju momčad dovukao do pobjede skinuvši brojne zicere curama pa je na kraju završilo 6:3 za dečke.

Ipak iznad svega ovoga stoji prekrasan osmjeh Marine Drašković u kojega se definitivno morate zaljubiti. Baš kao što su u svoju judojin, sensei i djeca s posebnim potrebama koje ona s puno ljubavi okuplja i pruža nemjerljivu pomoć u njihovim životima. Nakon završetka svoje judo karijere Marina se posvetila menadžerskom i trenerskom poslu no smisao života je pronašla upravo u radu s djecom s poteškoćama u razvoju u velikogoričkom klubu Fuji čiji je idejni začetnik. Prema njenim riječima feedback ljubavi i sreće koji dobije od svojih učenika je nemjerljiv i ne mogu ga zamijeniti sva blaga svijeta. Doista pravi primjer inspiracije za sve nas koji se bavimo sportom možete pronaći u Marininom osmjehu, a prepoznala je to i Europska komisija izabravši njeno lice za kampanju #EUwomen4Future, bila je među herojima Ponosa hrvatske za 2017.godinu, dobitnica je brojnih priznanja i nagrada za svoj rad pa ako trebate inspiraciju malo proguglajte, a više o samoj utakmici donosi velikogorički portal vgdanas.hr.

Sve je ovo ipak zamišljeno da se barem malo pomogne dečkima i curama koji jako vole sport, ali ga nikada neće moći proživljavati na onoj razini u kojoj ga mi konzumiramo pa stoga odvojite malo od sebe i pomozite Marini i njenim “planinarima” da se popnu na još jednu planinu – Fuji je osvojen, vrijeme je za neke veće vrhove pa im pomozite u kupnji užadi kojom će krenuti u nove uspone. Bravo za Slavka i Budi ponosan pa uplatite i budite i vi dio ponosne priče, donirajte za Fuji – IBAN na plakatu:

Foto Slavko Husnjak/cityportal.hr