/Budainka Kolonija, Graničar SŠ i Psunj Sokol igraju kvalifikacije za 1.ŽNL SUTRA OTVARAJU BUDAINKA I GRANIČAR U SLAVONSKOM BRODU
budainka fb

Budainka Kolonija, Graničar SŠ i Psunj Sokol igraju kvalifikacije za 1.ŽNL SUTRA OTVARAJU BUDAINKA I GRANIČAR U SLAVONSKOM BRODU

S obzirom da od nove sezone slijedi reorganizacija natjecanja u Županijskim nogometnim ligama već od ovog vikenda kreću kvalifikacije za popunu Prve lige. Naime, prva 2 kluba iz sve 3 skupine Drugih Županijskih liga ostvarile su plasman u viši rang, dok su ostala još 2 prazna mjesta. Njih će popuniti 2 od 3 kluba koja su u ovoj sezoni Druge lige u svojim skupinama završili na 3. mjestu. To su: Budainka Kolonija, Graničar iz Slavonskog Šamca i Psunj Sokol iz Okučana koji će igrati kvalifikacije za plasman u Prvu ŽNL.

Prvi domaćin je momčad trenera Gabrijela Crnkovića koja je na ljestvici na kraju prvenstva u skupini centar 5 bodova zaostala za vodećim dvojcem. Za bolji plasman Budainka Koloniju koštali su gostujući minimalni porazi s 1:0 u Tomici i Slavonskom Kobašu, dok je s Podcrkavljem na domaćem terenu odigrano 2:2. To su 3 ključne utakmice u kojima je napravljen zaostatak za vodećima.

                     SUCI: DELEGAT:
1. SLAVONSKI BROD            KRAJNOVIĆ
BUDAINKA KOLONIJA-GRANIČAR SŠ
                SOKIĆ            RUGLE.I
                GRGIĆ

Igra se jednokružno svatko sa svakim kroz 3. kola, a nakon toga dvije najbolje ekipe plasirat će se u elitni rang županijskog nogometa. U ovim kvalifikacijama nastupaju klubovi koji su bili na 3. mjestu svojih 2.ŽNL (istok, centar i zapad), a to su Budainka kolonija, Psunj sokol (Okučani) i Graničar (Slavonski Šamac). Prvi protivnik u kvalifikacijama za Budainka koloniju je Graničar, utakmica protiv ekipe iz Slavonskog Šamca igra se sutra od 18 sati.

Nakon toga u nedjelju 16.lipnja u Okučanima igraju Psunj Sokol i Budainka Kolonija, a u posljednjem 3. kolu u Slavonskom Šamcu 23. lipnja Graničar je domaćin Psunj Sokolu. Nakon tih utakmica i mini lige svatko sa svakim dvije najbolje prema broju osvojenih bodova ostvarit će plasman u Prvu ŽNL. (Josip Šebalj)

Foto FB Budainka kolonija

Podijeli
  •  
  •  
  •  

Autor:

Petar Čuljak
Petar Čuljak je idejni začetnik Sportala. Bivši prvoligaški nogometaš, dugogodišnji prvotimac pleterničke Slavije, tajnik kluba, trener u Školi nogometa. Trenutno trener NK Kutjevo, člana 3. HNL Istok. Na Sportalu Petar piše o nogometu, rukometu i ostalim sportovima.