Bučani osvojili KUP Grada Pleternice za svoga Zvonka

BSK iz Buka je osvajač KUPA Grada Pleternice, natjecanja u kojemu se već nekoliko godina nalaze samo klubovi s područja Grada te se njih osam bori za pehar namijenjen pobjedniku u organizaciji grada domaćina. U finalu su Bučani slavili protiv favoriziranog trećeligaša koji je nastupio u kombiniranom sastavu no to ne umanjuje nimalo pobjedu Žutih. U utakmici za treće mjesto slavila je ekipa Sulkovaca koja je u raspucavanju bila bolja od suparnika iz Drenovca.

Nakon prvog dana u petak i razigravanja po grupama četiri najbolje momčadi su se plasirale na Final Four u subotu koji je ipak bio ove godina malo skraćen i pomaknut u raniji termin zbog odigravanja utakmice Vatrenih koja se mogla pratiti na Trgu bećarca. U prvom polufinalnom meču Sulkovci su pružili dobar otpor Pleterničanima te na kraju s tijesnih 3:2 završili u borbi za treće mjesto dok se Slavija plasirala u finale gdje se našla i ekipa iz Buka koja nije imala težak zadatak protiv brojčano inferiornijeg tima iz Drenovca.

Utakmice za treće mjesto nije bilo nego su se odmah izvodili penali u kojima je više mirnoće i koncentracije pokazala ekipa Sulkovaca koja je najugodnije iznenađenje turnira pošto su od svih sudionika u natjecanjima imali najlošiju startnu poziciju, a u finalu su nakon zanimljive i neizvjesne borbe nešto bolji ipak bili iskusniji igrači Josipa Jakovljevića koji su svladali pomlađenu ekipu Slavije koju je vodio vrlo dobro Mario Rezo.

Marija Šarić / Foto Grad Pleternica

Nagrade je na koncu dodijelila gradonačelnica Marija Šarić koja doista može biti ponosna na svoje gradske klubove ne samo po brojnosti koja je zavidna i vjerojatno jedinstvena u RH nego i po sve boljim uvjetima koji klubovi imaju, okupljanju mladih na nogometnim travnjacima i jako dobroj međusobnoj suradnji na relaciji Grad – klubovi.

Na kraju ne smijemo izostaviti podatak da su Bučani igrali za svoga preminuloga Zvonka Peške koji ih je sigurno bodrio s nebeske tribine, a igračima moramo odati veliko priznanje jer su na polufinalnu utakmicu stigli direktno sa sahrane svoga dobrog duha i zaštitnoga znaka kluba čiju će uspomenu sigurno zauvijek čuvati.

Bogatu fotogaleriju kroz oko Dore Jovanović potražite na poveznici Facebook Grad Pleternica