/Bučani idu po svoj prvi naslov prvaka KREĆE POŽEŠKA 1 ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA
bsk buk požega0010

Bučani idu po svoj prvi naslov prvaka KREĆE POŽEŠKA 1 ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA

Ovog vikenda s centra kreću požeško slavonski županijski prvoligaši. Duga ljetna stanka je gotova, a kreće se s potpuno novim, drugačijim natjecanjem u odnosu na prošlosezonsko. Podsjetimo, protekle sezone u 1. ŽNL igralo je 11 klubova od kojih je u novoj sezoni u njoj ostalo njih 6, dok je stiglo čak 8 novaka iz 2. ŽNL. Prvi dojam gledajući rostere momčadi je da će u Buku konačno dočekati naslov prvaka. Mjesto nedaleko Pleternice jako dugo izbacuje sjajne igrače, imao je BSK i odlično posložene momčadi ali nikada nije osvojio titulu u 1. ŽNL. Sada se ne nazire netko tko bi mogao parirati ovom što stanuje u obnovljenoj bučkoj svlačionici!

Naravno, bit će momčadi koje će parirati BSK-u u pojedinačnim utakmicama, ali na duge staze vrlo teško. Puno bolju sezonu od prošle očekuju u Mihaljevcima gdje je klupu preuzeo Goran Vrgoč, u Pavlovcima su mladu momčad dali u ruke Tomislavu Vukoji koji će od njih sigurno izvući maksimum pa bi i u Pavlovcima trebali mirno spavati. Od onih koji su ušli iz 2. ŽNL po imenima se puno očekuje od Dobrovac kojeg s klupe vodi Tomislav Kužilek. Mlade trenere u Dariju Blaškoviću i Josipu Mijatoviću imaju Sulkovci i Graničar iz Zagrađa koji bi trebali u sredinu ljestvice. Dinamo iz Vidovaca je ostao bez Bojića i vratara Šetke, ali je i dalje sigurno dovoljno kvalitetan za gornji dom, a ujedno može iskoristit sezonu za dodatnu afirmaciju svojih mladih igrača. Taj posao, afirmaciju mladih igrača, ima i Tino Raguž u Velikoj pa je i pred njima vjerojatno promjenjiva sezona iako u toj veličkoj mladosti ima kvalitete za vrlo dobar plasman.

Nakon nekoliko godina među prvoligaše se vratila Sloga koja ima vrlo zanimljivih pojedinaca u svom kadru, trener Jurica Bešlić ima kadar koji bi trebao biti u najmanju ruku dovoljan za miran ostanak u ligi. Najveće nepoznanice su Graničar iz Bučja kojeg u novoj sezoni vodi Anto Obućina, Omladinac iz Čaglina kojeg i s klupe, a pokazalo se i s terena vodi Tomislav Topalović, Croatia iz Donje Obriježi s Markom Giacomettijem na klupi kao i rajsavački Dinamo. Sve su to momčadi koje mogu svakoga iznenaditi ali je teško očekivati da mogu nizati pobjede u ovom natjecanju i uključiti se u borbu za vrh. Nakon teškog poraza u Kupu na gostovanju u Trenkovu jasno je Hrvatski Dragovoljac još nije prebolio odlazak Pave Nikolina pa Željka Matijevića očekuje glavobolja kako nadomjestiti njegov učinak.

Za početak sezone derbi se igra u Vidovcima, Marićeva momčad će testirati prvog kandidata za naslov, Bučani će nakon tog dvoboja puno toga znati o svojoj konkurenciji.

Parovi prvog kola:

DINAMO V. – BSK

PAPUK – MLADOST

SULKOVCI – H. DRAGOVOLJAC

GRANIČAR B. – DINAMO R.

CROATIA M. – OMLADINAC

DOBROVAC – GRANIČAR Z.

SLOGA – CROATIA D. O.

Podijeli
  •  
  •  
  •