BSK prvi puta prvak 1. ŽNL

Ono što su svi ljubitelji nogometa u Požeštini znali tamo sredinom ljeta 2019. godine jučer je dobilo i službenu potvrdu, naslov prvaka 1. ŽNL Požeško slavonske po prvi puta u povijesti ide u Buk.

Oglas

Buk je maleno mjesto nedaleko Pleternice, zajedno sa Svilnom, Resnikom i Kalinićem s kojima “dijeli” nogometni klub BSK, kroz povijest je izbacio nevjerojatan broj fenomenalnih igrača, od braće Bognar, Damira i Dalibora, preko braće Hel, Pavličića, Hoborke, Marčinovića do posljednjeg čovjeka koji je u Zlatnoj dolini svakako već godinama ili na vrhu ili pri vrhu svih listi najboljih nogometaša Valentina Podobnika. Iz bučkog inkubatora već stižu novi odlični mladi nogometaši koji su u ovoj šampionskoj sezoni dobivali ozbiljnu minutažu pa će se ova priča bez dileme nastaviti.

Oglas

Aktualnu momčad okupio je mladi agilni predsjednik Danijel Hel, cilj koji si je postavio je i ostvaren – prvi naslov prvaka stigao je u Buk! Iako će u nekim ligama u Hrvatskoj biti upitnika i ostati nad tim titulama nekakva sjena, ovdje je nema, BSK je o 1. ŽNL nevjerojatno dominantan, da se sve odigralo do kraja prednost bi samo rasla kao i sve ostale statističke kategorije poput gol razlike, prednosti vodećih strijelaca..

Oglas

Osim predsjednika Hela najvažniju ulogu u ovom povijesnom uspjehu imao je Josip Jakovljević, mladić koji je preuzeo ulogu trenera zajedno s Valentinom Podobnikom, a preuzeo je i ulogu najvažnije karike na terenu, jesen je završio kao prvi strijelac, u našem izboru slavio je i kao najbolji igrač jesenske polusezone i on je možda i najviše zakinut ovom korona krizom. Naime kako se nije niti igralo nema nikakvog smisla da biramo najbolje pojedince sezone pa Josip ostaje uskraćen za izgledan hattrick odnosno status najboljeg igrača, strijelca i trenera lige!

Rezime sezone, odnosno polusezone BSK-a je impresivan, 13 utakmica i isto toliko pobjeda za maksimalnih 39 bodova, 7 više od prvog pratitelja Croatije iz Mihaljevaca. Postignutih 88 pogodaka odnosno 6,7 po utakmici. Najviše su postigli Mladosti iz Pavlovaca – 13, jednom su suparničku mrežu pogodili 11 puta, a čak četiri puta protivnici su inkasirali devetku! Najbolje su prošli Croatia u Mihaljevcima koja je primila samo 2, te Dobrovac koji je primio 3, ali i postigao jedan. Ukupno su bučki vratari primili samo 6 pogodaka, a na ljestvici strijelaca prva četiri mjesta rezervirana su za Žute. Najbolji je Josip Jakovljević sa nevjerojatnih 29 golova, odnosno više od 2 po utakmici. Valentino Podobnik postigao je 17, Matej Blašković 15, a kapetan Tomislav Tvrdy 12!

Naslovom prvaka za BSK sezona ne završava, još su uvijek “živi” i u županijskom kupu, ostali su među 8 najboljih, a kako su uoči sezone istaknuli visoke ambicije i u tom natjecanju, s nestrpljenjem čekaju dozvolu za nastavak priprema pa će trećeligaški trojac u njima sigurno imati vrlo ozbiljnog suparnika.

SVI PRVACI 1. ŽNL POŽEŠKO SLAVONSKE:

1995. – SLAVIJA PLETERNICA

1996. – NK POŽEGA

1997. – NK JAKŠIĆ

1998. – NK BORAC KUZMICA

1999. – NK PAPUK VELIKA

2000. – NK SLAVIJA PLETERNICA

2001. – NK SLAVONIJA POŽEGA

2002. – PPK KUTJEVO

2003. – PPK KUTJEVO

2004. – PPK KUTJEVO

2005. – NK EMINOVCI

2006. – NK TIM OSVJEŽENJE KUZMICA

2007. – NK POŽEGA

2008. – NK LIPIK

2009. – NK HAJDUK PAKRAC

2010. – NK TIM OSVJEŽENJE KUZMICA

2011. – NK PAPUK VELIKA

2012. – NK SLAVONIJA POŽEGA

2013. – NK POŽEGA

2014. – NK HAJDUK PAKRAC

2015.  – NK DINAMO VIDOVCI

2016. – NK TIM OSVJEŽENJE KUZMICA

2017. – NK POŽEGA

2018. – NK KAPTOL

2019. – NK KAPTOL

2020. – NK BSK BUK