Bronca za Ivana Horvata i Ivana Paravca, srebro za Miju Wild

Proteklog vikenda Atletski klub „Slavonija-Žito“ Osijek, na nacionalnom prvenstvu i još nekoliko međunarodnih natjecanja, zabilježio uspješne nastupe.

Oglas

Prvenstvo Hrvatske u štafetama (održano u Zagrebu) je donijelo atletičarima ukupno tri postolja. Titula viceprvaka pripala je kadetskoj mješovitoj štafeti 4x100m u sastavu Patricija Kladarić, Milan Glodić, Tena Terzić, Roko Dimić (47,35). Ista se postava, samo izmijenjenog redoslijeda, na postolje popela još jednom: u utrci na 4x300m mješovito osvajaju brončanu medalju (2:43,44). Slavilo se i u redovima mlađih kadeta jer su Dominik Matoković, Borna Bencarić, Noa Pataki i Gabriel Remaj, u štafeti 100-200-300-400m, osvojili broncu (2:29,64).

Oglas

Na poziv da nastupe na Međunarodnom mitingu Citta di’Lucca u Italiji, odgovorili su skakači s motkom Ivan Horvat i Ivan Paravac, kao i skakačica u vis Sara Aščić. Maksimalni učinak ostvarili su motkaši jer su se i Paravac i Horvat okitili brončanom medaljom (5,22m). Aščić nije uspjela pronaći zalet za veće visine pa je nastup završila na 1,71m.

Oglas

Sloveniju je, na Međunarodni atletski miting „Slovenska Bistrica 2022“, otputovala mlađa juniorka Mia Wild. Ona je, podsjetimo, (u disciplini 100m s preponama) već ostvarila normu za mlađejuniorsko Europsko prvenstvo koje će se, u srpnju ove godine, održati u Izraelu, no kako Hrvatski atletski savez propisuje dodatnu normu (14,01), put do nje je potražila upravo na ovom mitingu. Rezultat 14,15 donio joj je srebrnu medalju, kao i normu za Prvenstvo Balkana, no „europsku“ normu za HAS će istrčati na nekom od brojnih skorašnjih natjecanja.

Za kraj valja spomenuti perspektivnog dugoprugaša Lovru Nedeljkovića koji je, u sklopu treninga, istrčao Vukovarski polumaraton i osvojio drugo mjesto u ukupnom poretku s rezultatom 1:10,42.

Prvenstvo Hrvatske u štafetama – rezultati
Međunarodni miting Citta di’Lucca – rezultati
Međunarodni miting „Slovenska Bistrica 2022“ – rezultati