Brokeri bolji od Broda u Drugoj košarkaškoj ligi Istok

U natjecanju Druge Hrvatske košarkaške lige – istok od ove sezone Brodsko – posavska županija ima 2 svoja predstavnika, Brod i Gardun iz Garčina. Za oba kluba nastupaju juniori kojima je ova liga dobar dodatak uz utakmice koje imaju u svom godištu na razini regije. Na ljestvici su bolje plasirani košarkaši Broda koji su iz 14 utakmica na polovičnom učinku od 7 pobjeda i isto toliko poraza.

Oglas

Mladi sastav KK Brod igra svoju prvu sezonu u natjecanju Druge lige – istok. Trener Krunoslav Rimac u ekipi ima samo 2 igrača koji imaju 20 godina Karla Nuždu i Matka Jagara, dok su ostalo sve juniori. Protiv ŠK Vrijednosnica Osijek na domaćem terenu zabilježen je poraz sa 78:69, dok Osječani također ovu ligu igraju s juniorima. Ove dvije ekipe već su se nekoliko puta međusobno sastale u ligi juniora, dok je još u 3. kolu u seniorskoj Drugoj ligi – istok u prvom dijelu sezone u Osijeku do pobjede došla momčad Krunoslava Rimca sa 66:64. Sada su im mladi Osječani uzvratili u njihovoj dvorani nakon bolje igre u drugom poluvremenu.

Oglas

Košarkaši Broda dobro su krenuli u utakmicu budući su u završnici prve četvrtine imali i 11 koševa prednosti za 22:11. Kasnije su se Vrijednosnice Osijek vratile u utakmicu te su stalno bili blizu, dok je prednost imala momčad Krunoslava Rimca. Tako su domaći na veliki odmor otišli sa 40:37, dok se izjednačeno igralo u 3. dionici. Brođani su u 27. minuti košem Sudića imali lijepih 52:44, međutim, s tricama Svena Gavranovića gosti su uoči posljednje četvrtine poravnali na 56:56. Izjednačeno je bilo u većem duelu 4. četvrtine da bi 3. minute prije kraja košem Svena Pavića bilo 68:68. Tu su domaći stali te su do kraja postigli samo 1 poen, a mladi Brokeri 11 peko: Martinovića, Flanjka i Stojčića za pobjedu sa 78:69. Kod ekipe Marka Mandića je Sven Gavranović postigao 19, Nikola Martinović 17, Riko Šterbih 12, a Gabrijel Flanjak 10 koševa.

Oglas

U sastavu košarkaša Broda je Sven Pavić postigao 20, Karlo Sudić 15, Stjepan Balen 14, a Fabijan Pitlović 10 koševa.

Prema tome košarkaši Broda u seniorskoj Drugoj ligi – istok imaju po 7 pobjeda i isto toliko poraza, dok se bore za 5. mjesto zajedno s osječkim sastavima Vrijednosnicama i akademijom te Borovom. Upravo ove nedjelje, 11. veljače u 20 sati u dvorani Vijuš Brođani igraju protiv Borova, dok njima plasman u ovom natjecanju nije prioritet. (Tekst i foto: JOSIP ŠEBALJ)