Brodskim odbojkašicama 16. mjesto na državnom prvenstvu

Juniorke ŽOK Posavine Brod nedavno su nastupile u Zadru u kojem je održana završnica Prvenstva Hrvatske. Među 23 ekipe juniorke Posavine Brod bez obzira što su poražene u svim utakmicama na kraju su osvojile 16. mjesto. Ono što raduje trenera Željka Miloševića je podatak da je imao jednu od najmlađih ekipa na ovom prvenstvu, dok su njegove djevojke, pa i djevojčice u nekoliko utakmica pružile jako dobar otpor i dopadljivu igru. Zbog nedostatka iskustva nije se osvojio niti 1 set, ali ovo prvenstvo je i tako bilo samo za učenje i stjecanje iskustva mlađih djevojčica.

Oglas

 

Oglas

U Zadru su tako juniore poražene od zagrebačkog Dinama, Splita, Pule i Ivanca, dok su u sve 4 utakmice imale svojih dobrih trenutaka. U susretu za 15. mjesto izgubile su od Pazina s 25:22 i 27:25 što dovoljno pokazuje koliko su mlade Brođanke bile blizu i sasvim ravnopravne, ne samo u toj utakmici. Trener Željko Milošević imao je samo dvije igračice koji su izlazno 2002. godište, a to su Maja Poljac i Nives Katinić, dok su sve ostale 2005. godište i mlađe.

Oglas

 

S obzirom na samo dvije igračice koje su prave juniorke izlazno 2002. godište Nives Katinić i Maja Poljac sve ostale su kadetkinje od 2005. godišta pa i mlađe. Tako su još igrale: Anđela Rašić, Petra Barišić, Ana Kozina, Dora Marijanović, Viktorija Rašić i Anabela Bajrić koja je prvi put igrala na poziciji tehničara te je u potpunosti zadovoljila.

 

Nakon juniorskog Prvenstva Hrvatske u Ženskom odbojkaškom klubu Posavina Brod nastavljaju s treninzima jer juniorke od 15. veljače očekuje nova sezona u skupini istok, dok ih je nekoliko i u prvoj ekipi koja bi uskoro trebala krenuti u nastavak prvenstva u Prvoj B ligi.

Foto: Damir Bečeheli / tekst: Josip Šebalj