Brodski vaterpolisti pohodili završnicu VAL lige u Splitu

Proteklog vikenda, vaterpolisti okupljeni iz nekoliko klubova brodske amaterske lige, predstavljali su Slavonski Brod na završnici VAL lige.
Liga je to u kojoj nastupaju vaterpolo amateri iz cijele Hrvatske. Igra se turnirski, odnosno u gradu domaćinu po nekoliko utakmica u danu. Ovoga puta, završnica se igrala na otvorenom plivalištu VK Stari mornar točno ispod Poljuda.
Predstavnici Slavonskog Broda su bili u jakoj grupi s VK Val, VK Kolpomorto i VK Obojena svjetlost.
U prvoj utakmici, Slavonski Brod je protiv VK Val  odigrao odlično prvo poluvrijeme ( utakmice su igrane 2×8 minuta) te početkom drugog poluvremena vodio 3:2, ali je tada ponestalo snage s obzirom da su uskočili u more doslovno iz kombija nakon dugog puta. Na kraju častan poraz od boljeg protivnika s 3:7. Po jedan pogodak su postigli Šimović, Pejić i Soldo.
Kako je domaćin poremetio satnicu, brodski vaterpolisti su morali igrati odmah još jednu utakmicu i tu nisu imali snage za odigrati nešto bolje od kasnijeg viceprvaka VK Kolpomorto. Doživjeli su visok poraz 2:10 u kojoj je Šimović postigao oba pogotka.
Nakon što su se odmorili od puta, ali i priviknuli na uvjete u kojima nisu nikada igrali, a to je ipak morska voda, valovi, odbljesak sunca, ali i plivački odlični protivnici koji su svi prošli vaterpolo škole na red je došla i utakmica protiv VK Obojena svjetlost. I opet su Brođani odigrali odlično prvo poluvrijeme u kojem su vodili cijelo vrijeme, ali na odmor odlaze s 4:4. Nakon toga, s nekoliko pogrešaka, dozvoljavaju protivniku da ode na 7:4 i utakmicu mirno privedu kraju s 8:5. Pogotke su postigli Pejić 3, Šimović 2 te jedan Soldo. Moramo spomenuti i vratara Antu Kopljar koji je branio sve tri utakmice fantastično i pobrao zasluženo pljesak splitske publike. Ovom utakmicom su pokazali, a najviše sami sebi, da se mogu nositi sa svakim protivnikom i da nikome neće biti lako s njima u bazenu.
Turnir je osvojio VK Stari mornar pobjedom nad ekipom VK Kolpomorto s 5:4.
Na turniru su igrali: Anto Kopljar, Krešimir Gajger, Luka Šimović, Noa Soldo, Marko Pejić, Edi Bračun, Davor Ćerić, Antonio Princip, Krešimir i Andrija Blažević, Marin Maoduš te Jozef Lekaj.
Ovim, odlično organiziranim turnirom, brodski amateri su se upisali na vaterpolo kartu Hrvatske i pokazali da mogu igrati s ponajboljim amaterima naše zemlje. U svakom slučaju, jedan od turnira, sljedeće sezone će se zasigurno igrati u Slavonskom Brodu.
Izvor: Brodska amaterska vaterpolo liga