/Brodski vaterpolisti najbolji na turniru u Sarajevu FILIP KOLESARIĆ NAJBOLJI JE STRIJELAC TURNIRA
VK MARSONIA

Brodski vaterpolisti najbolji na turniru u Sarajevu FILIP KOLESARIĆ NAJBOLJI JE STRIJELAC TURNIRA

Vaterpolski klub Marsonia je jučer nastupao na međunarodnom vaterpolskom turniru u Sarajevu u Bosni i Hercegovini. Turnir se igrao na Olimpijskom bazenu Sarajevo, a nastupale su ekipe u kategoriji ” Mlađi juniori ” – 2002. godište i mlađi .

U prvoj utakmici su pobijedili VK Torpedo s 11:2 ( 3:0 , 4:1 , 3:1 , 1:0 ) , u finalu su uvjerljivo pobijedili i domaćina turnira s 12:4 ( 4:2 , 4:0 , 4:0 , 0:2 ) .
Tako je VK Marsonia  osvojio prvo mjesto , VK Dabar  drugo mjesto , Reprezentacija Republike Kosovo treće mjesto , aVK Torpedo četvrto mjesto.
Pehar za najboljeg strijelca turnira osvojio je igrač Marsonije Filip Kolesarić koji je u dvije utakmice postigao 11 pogodaka . U strijelce su se upisali i Noah Klem sa 5 golova, Luka Baričević 3 gola , kapetan ekipe Dario Sertić sa dva gola , Leon Baričević i Luka Slanček po jedan te po prvi puta u povijesti kluba i vaterpolistica Antea Marinović koja je zabila svoj prvi službeni pogodak .
Za osvojeno prvo mjesto zaslužni su osim strijelaca golmani : Nino Grabovac i Banjamin Bullesbach te igrači : Antonio Princip , Bartol Lokmer , Alan Aladrović , Marin Bošnjak , Sven Pavić , Patrik Mrkalj , Dino Šokić i Gabrijel Čorak. Treneri Zdravko Aladrović i Vlatko Prebeg.
Turnir su odlično organizirali domaćini iz VK Dabar iz Sarajeva koji su prije finalnih utakmica imali i pokaznu utakmicu njihovih članova škole vaterpola protiv druge ekipe. Svi natjecatelji turnira su dobili za okrijepu sendviče, banane  i sokove kao i grickalice za put prema kući.
Ekipa domaćina igra sve bolji vaterpolo ( imaju par odličnih igrača ) i vidi se veliki rad njihovih trenera koji su posebno prezentirali u prvoj utakmici kada su uvjerljivo nadigrali ekipu reprezentacije Kosova. Za sada ne mogu još uvijek parirati Brođanima , ali ne treba zaboraviti da se VK Marsonia u ovoj generaciji prije par mjeseci plasirao u Kupu Hrvatske među šest najboljih ekipa države na koji na žalost nisu mogli ići.
u bazenu Filip prima pehar (1) Dario sa peharom
Podijeli
  •  
  •  
  •