/Brodski stolnotenisači nakon 18 godina u elitnom natjecanju STK „OBRTNIČKA ŠKOLA BROD“ PREDSTAVIO NOVA POJAČANJA
SPORT - Slika 07 06

Brodski stolnotenisači nakon 18 godina u elitnom natjecanju STK „OBRTNIČKA ŠKOLA BROD“ PREDSTAVIO NOVA POJAČANJA

Poznato je da su stolnotenisači Obrtničke škole Brod uvjerljivo bez poraza sa svim pobjedama završili natjecanje u Prvoj Hrvatskoj ligi – sjeveroistok. Tako su se nakon više od 18. godina ponovno našli u najjačem i najkvalitetnijem razredu stolnog tenisa u Hrvatskoj u  Superligi. Uprava kluba vrlo brzo je reagirala te je momčad pojačala s 3 odlična igrača koja imaju iskustva igranja u Superligi, tako da ostanak u društvu najboljih ne bi trebao biti upitan.

Uprava kluba nakon prvenstva zahvalila se na suradnji Zagrepčaninu Marku Majstoroviću, dok je Matej Mamut otkazao klubu u posljednji trenutak premda je već dogovorio ostanak. U prošloj sezoni je četvrti igrač bio mladi Antonio Gavran kojeg također neće biti u novom prvenstvu, tako da je od prošlogodišnje postave ostao samo Damir Bogdanović. Uz njega u ekipi će biti povratnik u matični klub Josip Arbanas te 2 Zagrepčanina Alen Jalžabetić i Dominik Zeljko.

Već se tijekom ove sezone potiho najavljivao povratak Josipa Arbanas koji se ubraja među najbolje mlade igrače u Hrvatskoj. On je bio u ekipi Zagreba s kojom je osvojio i naslov prvaka Hrvatske tako da se on nakon završetka srednje škole nakon 4. godine vraća u svoj rodni grad i matični klub. On je s 19. godina sada najmlađi u ekipi, međutim, za klub će u Superligi predstavljati veliko pojačanje. Nakon Arbanasa klub je vrlo brzo dogovorio suradnju i s Alenom Jalžabetićem, 31.-dno godišnjim Zagrepčaninom. On je prošle sezone nastupao za Split, dok je u karijeri 15. godina igrao u Superligi i to za ondašnji Večernji list koji je danas Zagreb, pa Podravka iz Koprivnice, Pula, Dugo Selo, zadarski Donat, dok je bio u Vodovodu iz Osijeka. Tako se Jalžabetić ponovno vraća u Slavoniju.

Posljednje pojačanje stolnotenisača Obrtničke škole Brod je 23.-tro godišnji Zagrepčanin Dominik Zeljko koji je trenutno 4. na rang listi u Hrvatskoj. On iza sebe ima 5. godina igranja u Superligi, dok je uz Zagreb nastupao još za Donat iz Zadra, Mostar i Srdoče iz Rijeke iz kojih je stigao među obrtnike. Očito je da ovako složena Obrtnička škola Brod bez problema može ostvariti svoj prvi cilj, a to je ostanak u ligi, dok uz malo sreće možda mogu i u doigravanje. Dogovoreno je da Jalžabetić i Zeljko treniraju preko tjedna u Zagrebu, dok pripreme stolnotenisača Obrtničke škole Brod za novu sezonu počinju 7. kolovoza.

Podijeli
  •  
  •  
  •