Brodski Olimpik najbolji klub u RH u sprintu

Proteklog vikenda na zagrebačkom jezeru Jarun održalo se prvenstvo Republike Hrvatske u kajaku i kanuu na mirnim vodama u sprintu u kategorijama kadeta, juniora i seniora. Sudjelovalo je 11 klubova sa preko 200 sportaša u rekordnih 117 utrka, a na kraju je na vrh isplivao brodski Olimpik koji je kao klub u sveukupnom poretku zauzeo prvo mjesto po broju osvojenih bodova po kategorijama.

Oglas

ŠESTI SENIORSKI NASLOV PRVAKA HRVATSKE U ZADNJIH SEDAM GODINA!

Oglas

Nakon seniorskog naslova u maratonu, na krilima sjajnog Antuna Novakovića seniori Olimpika ekipni su seniorski prvaci Hrvatske u sprintu i to 6. puta u zadnjih 7 godina sa 48 bodova prednosti ispred zagrebačkog kluba Matija Ljubek, dok je treće mjesto pripalo ekipi Marsonije s 238 bodova zaostatka.

Oglas

Antun Novaković, Mario Ivić i Denis Folvarek u top 5 su sportaša seniora prvenstva od čega je Antun Novaković osmerostruki prvak, Mario Ivić trostruki prvak te Denis Folvarek dvostruki prvak Hrvatske. Dva seniorska naslova pripala su Luki Lipovcu i Marinu Lipovcu. Seniorski naslov prvakinja Hrvatske u dvosjedu na 200m upisale su Antonela Orkić i Hana Ćerić od čega valja naglasiti da je Antoneli Orkić ovo bio prvi nastup u seniorskoj kategoriji.

Medalje u seniorima osvojili su još Miroslav Lipovac, Manda Orkić, Barbara Tomljenović, kanuisti Tomislav Jurić i Vedran Božić, a za istaknuti je i povratak brodske sportašice, sada seniorke Monike Pleša, koja je osvojila 3 brončane medalje. Veliki doprinos seniorskom naslovu dali su i Anamarija Blažun, Noa Marić i Zdravko Zvačko.

JUNIORI TREĆI U DRŽAVI!
Na krilima sjajne Antonele Orkić i Luke Lipovca, sa samo 6 juniora uspjeli su doći do pehara za treće mjesto! Antonela Orkić dvostruka je juniorska prvakinja Hrvatske na 1000 i 500m, a Luka Lipovac obranio je naslov prvaka u olimpijskoj disciplini na 1000m! Elena Marić je trostruka viceprvakinja Hrvatske, a za juniore su još nastupili Noa Marić, Barbara Tomljenović i kanuist David Orkić.

KADETI OSVOJILI ČETVRTO MJESTO U UKUPNOM PORETKU!

U kadetskoj konkurenciji nastupili su sa 6 kadeta od kojih su svih šest osvojili medalju, a nekima je ovo bilo prvo državno prvenstvo. Najbolji kadet Borna Kujundžić osvojio je broncu u jednosjedu na 1000m, u dvosjedu na 500m osvojio je srebrnu medalju s Lukom Smoljom, a u četvercu na 500m na postolje i treće mjesto stali su i Patrik Brekalo i Leon Ćosić. Iva Tonković iako mlađa kadetkinja ugodno je iznenadila sa osvojene dvije srebrne medalje u kajaku dvosjedu s partnericom Ninom Knežević na 1000 i 500m.

Čestitke svim sportašima i klubovima na osvojenim medaljama i ostvarenim rezultatima.

Zahvale idu svim roditeljima, trenerima, upravi kluba i svima ostalima koji su pomogli u ostvarenju ovakvih rezultata i na odličnoj atmosferi u kampu na Jarunu.
Isto tako zahvale za prijevoz idu Đuro Đaković Izolak d.o.o. i direktoru Krešimiru Tomičiću, kao i obrtu za održavanje plinskih i klimatizacijskih uređaja TIME i Tomislavu Juriću, IverLux interijeri, te GreenGo.

Službeni rezultati:
https://www.kayak-cro.com/