/Brodska vaterpolistica Ria Glas na EP-u u Rusiji JEDNA OD NAJMLAĐIH I NAJPERSPEKTIVNIJIH BARAKUDICA
Ria

Brodska vaterpolistica Ria Glas na EP-u u Rusiji JEDNA OD NAJMLAĐIH I NAJPERSPEKTIVNIJIH BARAKUDICA

Hrvatska ženska kadetska vaterpolska reprezentacija ( igračice do 15. godina ) nalazi se na Europskom prvenstvu u gradu Kiriši u Rusiji. Jedna od dvije najmlađe barakudice je trinaestogodišnja Ria Glas, članica Ženskog vaterpolskog kluba Marsonia. Ovo je prvi puta u povijesti, da ne samo iz Slavonskog Broda nego i iz Slavonije, imamo jednu vaterpolisticu koja predstavlja Hrvatsku na nekom velikom natjecanju. Hrvatska se nalazi u vrlo jakoj skupini zajedno s reprezentacijama Mađarske i domaćina Rusije.
prije utakmice 7.7.
Hrvatska je u ovoj kategoriji nedavno na pripremama prvi puta pobijedila izrazito jake mađarice tako da naše vaterpolistice očekuju zanimljive utakmice na Europskom prvenstvu. Ovaj poziv za Riu Glas je dodatni podstrijeh za ovaj mladi klub, koji je ove godine igrao i prvu hrvatsku vaterpolsku ligu za seniorke. Nadamo se da će uskoro dobiti i svoje termine za treniranje na brodskim bazenima tako da više ne moraju trenirati zajedno s dečkima iz VK Marsonia, a onda mogu krenuti i s upisom u žensku školu vaterpola.
Foto VK Marsonia
Podijeli
  •  
  •  
  •  

Autor:

Petar Čuljak
Petar Čuljak je idejni začetnik Sportala. Bivši prvoligaški nogometaš, dugogodišnji prvotimac pleterničke Slavije, tajnik kluba, trener u Školi nogometa. Trenutno trener NK Kutjevo, člana MŽNL. Na Sportalu Petar piše o nogometu, rukometu i ostalim sportovima.