Brod na Savi uvjerljiv protiv FSV-a

Nakon početne pobjede nad Splitom košarkašice Broda na Savi u 5 narednih utakmica zabilježile su isto toliko poraza od objektivno jačih i kvalitetnijih ekipa. Onda su taj negativan niz prekinule u 7. kolu s domaćom pobjedom nad Plamen Požegom, da bi u ovom
9. kolu u Premijer ligi s 80:56 nadigrale FSV iz Rijeke. Dobru formu i igru iz utakmice Kupa
Hrvatske Ružice Meglaj Rimac djevojke trenera Dražena Rimarčuka potvrdile su protiv
Riječanki za plasman u sredinu prvenstvene ljestvice.

Oglas

Do svoje druge uzastopne domaće pobjede došle su košarkašice Broda na Savi koje su u 9. kolu Premijer lige s 80:56 nadigrale FSV iz Rijeke. Gošće su prije ogleda s Brođankama imale samo jednu pobjedu i to na svom parketu protiv Splita, dok im je poraz od Broda na Savi 8. u ovoj sezoni. Očito će se Riječanke sa Splitom i Orkom iz Zagreba boriti za ostankom u ligi, dok Brod na Savi zajedno sa Šibenikom, Pulom i Plamen Požegom očekuje borba za 6. mjesto. Protiv FSV-a djevojke trenera Dražena Rimarčuka dominirale su od početka te su na kraju zabilježile uvjerljivu pobjedu koja je 3. u ovoj sezoni.

Oglas

Samo u prvih 5 minuta bilo je izjednačeno pa su tako košarkašice Broda na Savi imale 6:4, da bi prva četvrtina završila s 15:11 u njihovu korist. Kako je utakmica odmicala, tako su Brođanke polako povećavale svoju razliku koja je do poluvremena narasla na 37:23. Niti tu djevojke Dražena Rimarčuka nisu stale, već su nastavile s tricama puniti koš Riječanki. Treći period završio je sa 62:38, dok su malo kasnije Brođanke košem Petre Šimunić u 34. minuti došle do najvećih +32 koša prednosti za 74:42. Do kraja utakmice gošće iz Rijeke uspjele su malo ublažiti poraz na konačnih 80:56. U sastavu Broda na Savi je Shannon White postigla 18 koševa, dok je imala i 12 skokova. Uz nju je Petra Šimunić ubacila 17, a
Edita Poljac 11 poena. Premda Jelena Zorić nije bila raspoložena u napadu, vrijedi izdvojiti njenih 9 skokova i 8 dodavanja. Od mlađih igračica Andrea Stanković je postigla 9, a Lorena Fonović i Fiona Princip svaka po 8 koševa.

Oglas

Kod riječkog FSV-a je Laura Bašek postigla 12, a Josipa Tuftan i Dorotea Laljek svaka po 11 koševa.

Košarkašice FSV-a iz Rijeke izgubile su čak 28 lopti i to je segment igre koji ih je koštao visokog poraza, dok je Brod na Savi bio bolji u skoku te u šutu za dvicu, tricu i u slobodnim bacanjima. Pred Brođankama je slijedeći vikend novi domaći susret i to protiv Orke iz Zagreba, novog kluba u ligi protiv kojeg se očekuje još jedna uvjerljiva pobjeda djevojaka Dražena Rimarčuka. (Tekst: Josip Šebalj)