Brod na Savi u sezonu krenuo uvjerljivom pobjedom nad Splitom

Novo prvenstvo u Premijer ligi košarkašice Broda na Savi otvorile su s visokom pobjedom nad Splitom izborenoj u dvorani Vijuš. Glavno pitanje nakon utakmice bilo je jesu li Brođanke toliko jake ili je Split toliko slab. Istina je uvijek negdje u sredini, dok je očito da će se ove sezone u Slavonskom Brodu igrati dobra premijerligaška ženska košarka.

Oglas

Oglas

U novu sezonu u Premijer ligi košarkšice Broda na Savi krenule su s pobjedom. I to kakvom. Naime, djevojke trenera Dražena Rimarčuka nadigrale su Split sa 107:64. Od kako se Brođanke natječu u najjačem rangu ženske košarke u Hrvatskoj još nikada nisu došle do pobjede s tolikom razlikom. Još su gošće posljednju četvrtinu dobile s 22:9 tako da su smanjile razliku koja je prijetila da će ići i preko 60 poena. Naravno da je domaći trener tada dao prigodu svim igračicama te su sve koje su igrale postigle i koševe. Spomenimo da je mlada 16.-to godišnja Maja Lovrić koja je ovo ljeto došla u Brod na Savi iz Komletinaca upisala svoje prve premijerligaške koševe u viskoj pobjedi nad Splitom sa 107:64.

Oglas

Već nakon prvih 5 minuta košarkašice Broda na Savi imale su 17:5, dok je na kraju prve četvrtine bilo 37:10. Već tada odlučen je pobjednik ovog susreta, dok je to bila utakmica 2 neravnopravna protivnika. U drugoj dionici prednost na strani Brođanki samo je rasla do nevjerojatno velikih 74:23 koliko je bilo na poluvremenu. Igračice trenera Dražena Rimarčuka nisu popuštale niti u trećem periodu u kojem je razlika ponovno rasla do najvećih 98:42. Činilo se da će domaće ići i preko 60 poena prednosti, a onda je trener Brođanki povukao ručnu. Splićanke su u posljednjih 10 minuta malo ublažile poraz koji je ionako visok. Kod Broda na Savi sjajna je bila Petra Šimunić koja je za 25 minuta postigla čak 30 koševa. Uz nju odlična je bila nova Amerikanka Brođanki Shannon White s 24 poena kojima je dodala 16 skokova. Po 10 ubačaja imale su Edita Poljac i Klara Rimarčuk, dok je Jelena Zorić uz 8 koševa imala i 12 skokova. Posebno vrijedi izdvojiti 17.- to godišnju Fionu Princip koja je s 15 koševa postigla svoj osobni rekord karijere u Premijer ligi prema broju poena.

U sastavu Splita najučinkovitija s 24 koša bila je Antonela Bodrožić, dok je Nikolina Dujić ubacila 12, a kapetanica Ivana Brnas 11 poena.

Utakmica protiv Splita i visoka pobjeda košarkašica Broda na Savi nije pravo mjerilo jakosti ekipe Dražena Rimarčuka u novoj sezoni. Pravu vrijednost pokazat će susret 2. kola i gostovanje kod Zagreba u slijedećem kolu narednog vikenda. (Tekst: Josip Šebalj)