Brod na Savi u Istru, slavonski derbi Plamena i Murse

Ovaj vikend je na rasporedu 5.kolo Premijer ženske košarkaške lige. Sva 3 slavonska kluba će biti u pogonu ovo kolo, nakon što Mursa nije odigrala utakmicu prošli vikend protiv Šibenika zbog proboja koronavirusa u svlačionicu dalmatinskih protivnica.

Oglas

Košarkašice Broda na Savi će u ovom kolu na putovanje u Pulu. Protivnice su dobro znane, Pula Moviter, a utakmica neće biti nimalo laka. Brođanke se nalaze u vrlo lošoj situaciji i formi ove sezone, bez pobjede u prva 4 kola te bi im pobjeda u ovom kolu donijela prijeko potreban mir za nastavak sezone, a također bi pobjeda pomogla u dizanju samopouzdanja pred sljedeće okršaje. Pula neće biti lak protivnik, domaće igračice čvrsto drže sredinu tablice s polovičnim učinkom u prva 4 kola pa nakon pobjedi u zadnja 2 kola pune samopouzdanja dočekuju Brođanke. Utakmica je na rasporedu u subotu u 18:00h.

Oglas

Za razliku od Broda, košarkašice Plamena su u vrhunskoj formi te nakon 4 odigrane utakmice drže 4.mjesto prvenstvene ljestvice. Utakmica protiv Murse im dolazi u lijepom trenutku, nakon vrhunske pobjede 82:77 protiv Montane u Požegi te i u ovoj utakmici žele nastaviti svoj pozitivan niz sa samo jednim porazom u prva 4 kola prvenstva. S druge strane će im se nalaziti košarkašice Murse koje zadnja 2 tjedna nisu bile u pogonu. Naime, umjesto utakmice protiv Šibenika u Osijeku u prošlom kolu Mursašice su imale slobodno kolo zbog jedne zaražene igračice u redovima gošći pa im je ova promjena rasporeda dobro došla za rekuperaciju i dugotrajnu pripremu za ovu utakmicu. Slavonski derbi je uvijek poseban, a tako bi trebalo biti i ovaj put. Utakmica je na rasporedu u nedjelju, s početkom u 17:00h u dvorani Tomislav Pirc u Požegi.

Oglas