/Brod konačno dobiva odbojkaškog Superligaša MOK MARSONIA U ELITNOM ODBOJKAŠKOM DRUŠTVU
MOK Marsonia - OK Zrinski

Brod konačno dobiva odbojkaškog Superligaša MOK MARSONIA U ELITNOM ODBOJKAŠKOM DRUŠTVU

Grad Slavonski Brod trebao bi imati predstavnika u najvišem rangu odbojkaškog natjecanja za muškarce jer je MOK Marsonia službeno u Superligi od sljedeće sezone. Naime, odbojkaši MOK Marsonije ostavili su iza sebe sjajnu sezonu u 2. Hrvatskoj odbojkaškoj ligi – ISTOK u kojoj se natječu 4 godine.

Ove godine u vrlo izjednačenoj 2. ligi, koja broji 9 klubova, ostvarili su 15 pobjeda i samo 1 poraz. Osvojili su naslov prvaka, izborili kvalifikacije i kvalificirali se u Superligu. Treneri MOK Marsonije Pavao Šimić i Branimir Garić ističu da je ovo vrhunski rezultat kluba i povijesni uspjeh za grad Slavonski Brod jer do sada grad nije imao predstavnika u najvišem rangu odbojkaškog natjecanja za muškarce. Igrači su ove sezone u kup utakmici protiv MOK Murse iz Osijeka pokazali da mogu igrati s najboljima. Bez najboljeg igrača Ivana Džebe pružili su dobar otpor ekipi koja je godinama u samom vrhu muške odbojke.

Uz Osječane, Brođani bi u dvorani Vijuš od jeseni mogli gledati i najtrofejniji klub HAOK Mladost iz Zagreba,  te OK Mladost Ribola iz Kaštela, MOK Rijeku i ostale, ukupno 12 klubova. Treneri i igrači MOK Marsonije ističu da će biti spremni za Superligu i nadaju se da će ih grad Slavonski Brod financijski pratiti i podržati.

Podijeli
  •  
  •  
  •