Brisanje natjecanja izazvalo ogorčenje kod vodećih

Brisanje natjecanja odlukom Izvršnog odbora HRS-a očekivano je naišlo na različita i oprečna mišljenja. Oni koji su se našli u problemima i teško se nosili s konkurencijom dobili su priliku krenuti ispočetka, bolje se presložiti te izbjeći borbu za ostanak koju su vodili i tijekom sezone.

Oglas

No oni koji su se u trenutku prekida nalazili na vodećim pozicijama svojih liga doživjeli su veliki šok jer im je sav trud, rad i ulaganja otišao u vjetar. Takva je situacija i s vinkovačkim rukometnim klubom koji se našao u krugu ekipa koje su ovom odlukom kažnjene i kreću ispočetka kao i ostatak lige.

Oglas

Najveći dio klubova je vjerojatno negdje između jer ih je većina imala poziciju ni gore ni dolje tako da ih brisanje sezone neće previše pogoditi, a reakciju iz rukometnog kluba Vinkovci čiji je očekivani ulazak u viši rang nepovratno nestao nismo dugo čekali:

Oglas

Teško je sakriti razočaranje nas u klubu, a još je teže gledati suze naših cura koje su jako puno truda uložile u ovaj rezultat. Imali smo nezahvalne, kasne termine u dvorani pa su treninzi završavali iza 23 sata. Djevojke su imale previše odricanja da bi ovo podnijele bez suza i žaljenja. ŽRK Vinkovci nisu jako dugo bili u 2.HRL i ovo je bila jedinstvena prilika koja je otišla u vjetar. Možda na kraju možda ne bismo bili prvi, ali prednost od 4 boda i entuzijazam ovih djevojaka jednostavno je bila prevelika garancija za naslov prvaka. Na kraju umjesto nagrade i velikog slavlja stigla nam je kazna, suze i razočaranje – za Sportalo je rekao dopredsjednik kluba Goran Smolković.

Nisu samo Vinkovčanke razočarane ovakvim raspletom pa se ovih dana i po glavnim hrvatskim medijskim kućama mogu pročitati ovakve reakcije klubova koji su u istom košu (Zamet, Zelina…).

Definitivno u ovoj situaciji nema idealnog rješenja i svaka odluka koju donese savez bilo kojeg sporta je pogrešna i ne može zadovoljiti u potpunosti sve dionike, ali je u potpunosti razumljivo razočaranje onih najboljih koji su najviše pokazali do prekida natjecanja, a na kraju su najviše kažnjeni.

Foto Marijana Vojnić