Bratstvo iz Jagodnjaka krenulo u lov na Mladost

Nakon zimske pauze, s pripremnim su periodom za nastavak natjecanja u 2. ŽNL Beli Manastir krenuli nogometaši Bratstva iz Jagodnjaka. Momčad iskusnog trenera Maria Amidžića, jesen je završila na drugoj poziciji s 33 osvojena boda. U 13 su odigranih kola, nogometaši Bratstva ostvarili 11 pobjeda, uz dvije izgubljene utakmice. Jesen su Amidžičevi štičenici završili na drugom mjestu sa samo jednim bodom manje u odnosu na Mladost iz Draža, kojoj su nogometaši Bratstva nanijeli i jedini ovosezonski poraz kada su u Dražu slavili s visokih 3:0. Trener Amidžić ima mnogo iskustva, zna kako se osvajaju trofeji, u zadnjih ih je nekoliko godina osvajao više puta. Povodom početka priprema, razgovarali smo s predsjednikom kluba iz Jagodnjaka, Draganom Novakovićem.

Oglas

Trener Amidžić prvu prozivku i službeni početak priprema zakazao je za 05.veljače kada smo nakon zimske stanke pokrenuli motore za nikad važnije proljeće za nas. Na prvom se treningu odazvalo 18 od 21 igrača koje imamo na raspolaganju. Na treninzima je odličan odaziv i vrhunska atmosfera, kod cijele se ekipe vidi željena odlučnost za dobrom pripremom i odgovoru na sve izazove koji su pred nama. Svi su vrlo ozbiljno shvatili imperativ prvoga mjesta koji smo zacrtali na početku sezone. U sklopu pripremnog perioda odigrat ćemo pet pripremnih utakmica i to protiv HNK Radničkog iz Meca, Borca iz Bobote, Elektre iz Osijeka, Baranje Belje iz Belog Manastira i Radničkog iz Dalja koji će nam ujedno biti i ,,generalka” pred početak prvenstva. Zanimljive utakmice, odnosno jaki protivnici, dogovoreni su ciljano i planski. U odnosu na jesenski dio prvenstva priključio nam se Bojan Bolšec, iskusni napadač koji će nam biti veliko pojačanje. Nakon oporavka od ozljede vratio nam se naš kapetan Dario Pintar čije će prisustvo i na terenu i u svlačionici imati više nego pozitivan utjecaj na cijelu ekipu. Sve u svemu zadovoljni smo igračkim kadrom s kojim raspolažemo, to su sve dobri igrači i što je najbitnije odlični dečki koji zajedno s cijelim klubom rade i žive za jedan cilj – prvo mjesto i plasman u 1. ŽNL. Mladost iz Draža bježi nam jedan bod i sigurno nas očekuje neizvjesna trka do kraja, ali mi čvrsto vjerujemo da ćemo upravo mi izaći kao pobjednici. Iako nam Mladost dolazi kući, jesen nam je pokazala da se prvenstvo ne dobiva na derbijima, nego i na ostalim utakmicama, u žargonu ,,malim”, iako nema malih utakmica ako želiš biti prvak. Na svakoj utakmici očekujemo ozbiljan pristup i maksimalnu motiviranost. Uz fizičku spremnost i kvalitetu koji posjedujemo na klupi i na terenu, rezultat mora doći i cilj će biti ispunjen. – za Sportalo je euforično prvenstvo najavio predsjednik kluba, Dragan Novaković.

Oglas

Bratstvo će u prvom kolu proljetnog dijela na gostovanje u Kneževo kod momčadi Belja. Prvi je susret između ovih dviju momčadi završio visokom pobjedom Bratstva od 8:1.