Branko Karačić novi je trener Vukovara

U novu sezonu Vukovar će krenuti s novim trenerom, riječ je o dokazanom trenerskom imenu koje je zanat peklo na raznim prvoligaškim destinacijama. Branko Karačić, novi je trener Vukovara, a tu će ulogu u puno smislu preuzeti nakon posljednjeg kola aktualne sezone koju će kraju privesti Marko Novoselac.

Klub je o postignutom dogovoru izvijestio na službenoj stranici u tekstu koji prenosimo u cijelosti:

Naš novi trener seniorske momčadi je gospodin Branko Karačić (64).
Igračka i trenerska HNL ikona s bogatim životopisom i nogometnim iskustvom. Posljednji angažman je imao u Posušju, a u karijeri je vodio Marsoniju, Osijek, Slaven Belupo, Cibaliju, Slavonac CO, Šibenik, Široki Brijeg, Zrinjski Mostar, bahreinski Riffa S.C., Vitez, Varaždin i Sesvete.
Prije deset godina bio je prvak Bosne i Hercegovine kao trener Zrinjskog, a prije pet godina uveo je Varaždin u SuperSport HNL.
Iza gospodina Karačića je fantastična igračka karijera na poziciji playmakera. Bio je poznat po sjajnom prvom dodiru, tehnici i izvođenju prekida, kao i pregledu igre.
Rođeni Vinkovčanin seniorsku karijeru započeo je 1981. kao igrač Osijeka, za koji je u 86 nastupa zabio 20 golova. Potom je igrao u Hajduku od 1987. do 1989. godine te u 40 nastupa zabio deset golova. Uslijedila je belgijska dionica karijere. Ondje je uspješno nastupao za Cercle Brugge, Union SG i Gent, a igrao je još za austrijski Linz.
Igračku karijeru prekinuo je 1998. u Belgiji, a u trenerskim vodama je od 1999., kada je započeo karijeru kao pomoćni trener u NK Zagrebu.
Šefe, dobrodošao u Vukovar