Braća Sušac dragulji vinkovačkog futsala

MNK Aurelia svojim radom i angažmanom oko kluba treba biti primjer mnogim klubovima u svijetu futsala, a novi produkt i hvalevrijedna stvar je promocija novih igrača pred kojima je sigurno blistava nogometna budućnosti. Riječ je o braći Sušac, tinejdžerima pred kojima je velika budućnosti u ovome sportu.

Romeo Sušac je već sada vrijedan dragulj vinkovačkog kluba, a mlađi brat Sandro ide marljivo bratovim stopama. Romeu je tek 18 godina, a već sada je redoviti strijelac za svoju momčad dok je godinu dana mlađi Sandro nedavno imao svoj seniorski debi u osmini finala protiv MNK Vrgorac. Braća su se posebno iskazala na susretu 7.kola 2.HMNL protiv Futsal Olimpijca kada su postigli kombinirano čak 5 pogodaka od čega Romeo 4, a osim što je redoviti starter u svojoj ekipi postao je i neizostavan član svih reprezentativnih okupljanja.

Romeo je posvećen samo futsalu, a od velikog nogometa je odustao zbog nezadovoljstva malom minutažom što je teško shvatljivo da netko reprezentativnog kalibra grije klupu. Početak i prvi nogometni koraci su obojici bili u Slogi iz Novih Mikanovaca, a svoj nogometni odgoj i iskustvo stjecali su u školi nogometa Cibalije gdje mlađi brat Sandro još uvijek igra. Romeo je tek napunio 18 godina, a već je ponajbolji igrač crno-žutih dok su oba brata uzorni učenici i odlikaši.

Interes i ponude s velikog nogometa su učestale, ali Romeo je i dalje fokusiran samo na futsal u kojemu se jako dobro snalazi i sigurno ćemo još dugo uživati u igri ovog mladića, a nadamo se i na reprezentativnoj sceni seniorskog nogometa. Nogometni geni potiču od oca Ivana Sušca koji je bio dugogodišnji igrač drugoligaških i trećeligaških travnjaka, a nogometnoj sceni je poznat i kao dugogodišnji nogometni sudac. Sandro je sa svojih 17 godina još uvijek kadet, ali pomalo skuplja seniorske minute na futsalu pa ćemo definitivno u budućnosti često čuti za braću Sušac.

Foto FB Aurelia

© Sportalo.hr 2020. | Newsphere by AF themes.