Braća Antonio i Filip Sekulić u različitim sportskim granama

Kroz sportsku povijest imamo puno slučajeva da su braća igrala zajedno u raznim ekipama. Bilo je i blizanaca koji su uglavnom bili u istom sportu. Među rjeđim primjerima su braća koja su bila u različitim sportovima, ali ima ih. Jedan takav primjer imamo u Oriovcu u kojem su nogometaš Antonio Sekulić i njegov mlađi brat košarkaš Filip.

Oglas

Antonio Sekulić je 6 godina stariji od brata Filipa te je on član MNK Olmissum iz Omiša. Povremeni je i član futsal reprezentacije Hrvatske u kojoj ima 10 nastupa te 4 postignuta gola. Antonio je rođen 1999. godine te je veliki nogomet počeo igrati s 5. godina u pionirima Oriolika iz Oriovca. Nakon toga prelazi u kadete Marsonije pa ubrzo i u kadete Zagreba s kojim je upisao i prve seniorske minute kada je klub iz Kranjčevićeve ulice igrao u Drugoj ligi. Za vrijeme svog boravka u Zagrebu igrao je futsal za Nacional i juniore Brod 035. Ima i nastup za seniore Broda 035 dok su igrali u Prvoj ligi u Vrgorcu. Antonio Sekulić se 2017. godine s prelaskom u Split Tommy odlučio profesionalno posvetiti samo futsalu te ne igrati više veliki nogomet. U redovima najtrofejnijeg kluba u Hrvatskoj proveo je dvije godine, da bi uoči ove sezone prešao u novog člana prve lige Olmissum iz Omiša.

Oglas

Da je Antonio Sekulić dobro napravio što je napustio Split i otišao prema Omišu pokazuje prvenstvena ljestvica Prve HMNL. Naime, njegov Olmissum je vodeći s bodom ispred Novog vremena iz Makarske, dok se Split Almedina Bundavice nalazi na posljednjem mjestu s malim izgledima za ostankom u prvoligaškom društvu.

Oglas

Do kraja natjecanja u Prvoj HMNL ostala su još samo 3. kola te je zbog situacije s Koronavirusom upitno hoće li se uopće i odigrati. Može se lako dogoditi da Olimissum iz Omiša u svojoj prvoj sezoni postane i prvakom Hrvatske. Vrijedi izdvojiti da je Antonio Sekulić ove sezone u dresu Olimissuma postigao 6 golova, dok se sada nalazi u rodnom Oriovcu u kojem kao i svi čeka završetak ove epidemije. Uz njega je i njegov 6 godina mlađi brat Filip koji se za razliku od njega bavi košarkom i trenutno nastupa za pretkadete Slavonskog Broda 1946. On je s 12. godina počeo u rodnom Oriovcu u Rekord Timu iz kojeg je prešao u Slavonski Brod 1946 u kojem je uz Filipa Sivrića najbolji igrač među igračima koji su 2005. godište.

Na ljestvici skupine B Slavonije i Baranje među 7 klubova za pretkadete koji su 2005. godište Slavonski Brod 1946 nalazi na vodećoj poziciji sa 7 pobjeda i jednim porazom i to domaćim od Belišća. Filip Sekulić je trenutno u Oriovcu u kojem vježba samostalno, dok je on u 9 utakmica u Ligi Slavonije i Baranje s prosjekom od 18 koševa 10. najbolji strijelac lige.

Mnogi sportaši, pa tako i braća Antonio i Filip Sekulić prate vijesti i informacije što će biti s njihovim natjecanjima i čekaju hoće li se nastaviti liga te kako će se završiti ova sezona.

Josip Šebalj