Boris Finta poveo Hajduke u proljetnu nogometnu avanturu

Navijači Hajduka iz Bapske mogu biti zadovoljni rezultatima u jesenskom dijelu prvenstva 2. ŽNL NS Vukovar, jer su Bapčani vodeći na ljestvici uz tri boda prednosti nad drugoplasiranim Negoslavcima. Uoči početka sezone Uprava kluba odlučila se za promjenu na klupi – za šefa struke izabrali su Borisa Fintu – dobro poznato ime sa županijskih nogometnih travnjaka. Finta je uz funkciju trenera obavljao i onu igrača, a sa devet pogodaka je i drugi klupski strijelac.

„Prvi puta sam se našao u ulozi trenera, što je novo iskustvo za mene, a budući sam još uvijek aktivan i na terenu pomagali su mi Mario Topić – bivši trener, a sada sportski direktor kluba te Mario Foro – bivši igrač i sadašnji pomoćni trener. Zadovoljan sam rezultatima jer je ekipa mlada, u prosjeku 22-23 godine, te je većinom riječ o studentima koji putuju i nisu u mogućnosti odraditi cjelokupne pripreme i prisustvovati na svim treninzima.“ – sažeo je jesenski dio prvenstva novajlija na klupi Bapske.

Uprava kluba nije postavljala rezultatski imperativ, no želja je biti pri vrhu ljestvice, igrati dobar nogomet i afirmirati mlade igrače. Nakon dobro odrađene jeseni, ambicije su porasle i žele titulu prvaka, ako se za to ukaže prilika.

„Protekli vikend smo počeli s pripremama, planiramo odraditi 20-ak treninga, uz tri prijateljska susreta. Za sada nema odlazaka, a priključio nam se bivši igrač Stjepan Jakubec, koji je povratnik iz Njemačke. Smatram da smo napravili dobar rezultat, vodeći smo na ljestvici i nema razloga za velike promjene.“ – zaključio je Finta.

U prvom kolu proljetnog dijela prvenstva Hajduk gostuje kod Bršadina.

Tekst i foto – NK Hajduk Bapska (Siniša Đurić)