Borimir Perković je novi trener Osijeka

Ekspresno su u Osijeku dogovorili suradnju s nasljednikom Rene Pomsa koji je danas u poslijepodnevnim satima postao bivši. Pomsu je presudila loša forma kroz čitavu proljetnu polusezonu, a kulminiralo je porazom od Hajduka u četvrtfinalu Kupa. U istom danu uprava Osijeka je na klupu instalirala novog trenera, a to je Borimir Perković, bivši igrač Bijelo plavih kojem će pomoćnici biti Ivo Smoje i Karlo Primorac.

Oglas

Perković se kao glavni trener istaknuo odličnim epizodama u Šibeniku i Interu u kojima je afirmirao čitav niz mlađih igrača, a osim što je dugo godina bio pomoćni trener Zlatku Daliću u Al Ainu samostalno je trenirao i Varaždin.

Oglas

Perković je, inače, osječkim ljubiteljima nogometa ostao u vrlo dobrom sjećanju kao bivši igrač Bijelo-plavih. U našim je redovima proveo dvije sezone, od ljeta 1997. do lipnja 1999., uz vrlo zapažen učinak. Naime, prve je natjecateljske godine imao 18 nastupa uz četiri gola, da bi u drugoj osječkoj sezoni, kada su ga zaobišle ozljede, odigrao 27 prvenstvenih utakmica i polučio devet pogodaka. Tada je efikasniji od njega bio samo Stanko Bubalo (10). Još je dva zgoditka Perković dodao i u Kupu Hrvatske u kojem je Osijek te godine osvojio i svoj jedini trofej, pobjedom u finalu nad vinkovačkom Cibalijom od 2:1. Nastupio je u tom povijesnom maksimirskom dvoboju od prve do posljednje minute. Igrao je Boro u to vrijeme sa ŠušnjaromGalinovićemBeljanomLasićemErgovićemVuicomStjepanom i Juricom VranješomVidovićemGašparom, Bubalom, BalatincemPrišćomMituom… Njegovi ga tadašnji suigrači pamte ne samo kao pravo pojačanje, nego se potvrdio i karakterno, ljudskim kvalitetama. Kasnije bi uvijek, dolazeći u Osijek s momčadima koje je vodio s trenerske klupe, isticao kako mu je vrijeme provedeno u gradu na Dravi bilo prekrasno i nezaboravno, a sada nam se, eto, ponovno vraća.