Borac preko Vardarca do titule u Baranjskom kupu!

Posebnu važnost za sve baranjske klubove nosi Baranjski kup, pobjednik je sljedećih godinu dana “kralj”, a danas su krunu osvojili nogometaši Borca iz Kneževih Vinograda.

I nominalno najbolja baranjska momčad, jedini trećeligaš iz ovog kraja Lijepe naše, na stadionu Darde je s minimalnih 1:0 slavila protiv izvrsnog i sjajnim pojedincima nakrcanog Vardarca. Trenutak odluke dogodio se u 65. minuti kada je Marko Prugovečki zabio za vodstvo Borca. Pet minuta kasnije još malo vjetra u Borčeva jedra dao je Ivan Purgar koji je zaradio izravni crveni karton pa je momčad Saše Balatinca imala gol i igrača više. No, igrač više kratko je trajao, samo pet minuta, jer ue u 75. drugi žuti zaradio Petar Pranjić. Do kraja se igralo 10 na 10, oprezno i bez golova što je savršeno odgovaralo Borcu.

– Danas pokazali kako se bori za svoj klub, pristup je bio odličan, opet smo ispoštovali sve što smo se dogovorili. Dominirali smo cijelu utakmicu, pokazali smo moć u svim segmentima nogometne igre a igrali smo protiv jako dobre i velike ekipe Vardarca ali vidjela se razlika da smo mi liga više. Danas je opet igrač utakmice naš Marko Prugovečki ali danas nismo imali slabu kariku i onda je i rezultat tu, za nas toliko željan ovaj naš kup Baranje. Posebno me veseli to što sam našim navijačima i upravi kluba ovo obećao a tako nešto može obećati samo… Na kraju sve čestite mojim dečkima i hvala im jer oni su najzaslužniji za sve ovo – poručio je prezadovoljni trener Borca Saša Balatinac.