Borac (KV) i Tomislav (DA) igraju za preostalo mjesto u 3. HNL Istok

Ulaskom Vukovara 1991 u drugi rang hrvatskog nogometa, odnosno u Prvu NL, brodska je Marsonia dobila mogućnost plasmana u novoosnovanu jedinstvenu Treće ligu. Marsa je tu priliku objeručke prihvatila, te je jučerašnjom veličanstvenom pobjedom u Slavonskom Brodu nad zagrebačkim Trnjem izborila plasman u Drugu NL.

Oglas

Slavljem i promocijom Špeharove momčadi u viši rang, oslobodilo se jedno mjesto u 3. HNL Istok za sljedeću sezonu. Kako saznajemo, za to će se mjesto boriti dvije drugoplasirane momčadi iz dviju slavonskih MŽNL, viceprvak osječko-vinkovačke lige Borac iz Kneževih Vinograda, te drugoplasirani s brodsko-požeške strane Tomislav iz Donjih Andrijevaca.

Oglas

Iz redova obaju klubova stižu informacije kako su ekipe počele s pripremom za utakmice koje bi se prema svemu sudeći trebale igrati u srijedu, 22. lipnja, te naredni vikend. Više će se o točnim domaćinstvima i satnici znati u ponedjeljak, kada je na rasporedu sastanak vodstva Saveza i predstavnika klubova u osječkoj Kući nogometa.

Oglas

3. HNL Istok će sljedeće sezone brojati 16 klubova, a za sada ova liga ima sigurnih 15 članova: Slavonija, Đakovo Croatia, Bedem, Slavija, Kutjevo, Graničar, Sloga, Oriolik, Čepin, Darda, Vuteks Sloga, NAŠK, Omladinac, Svačić i Valpovka. Preostalo će 16. mjesto zauzeti Borac ili Tomislav.