/U Bogdanovcima spremaju spektakularan memorijalni turnir navijačkih skupina SUDJELUJU NAVIJAČI HRVATSKIH I BiH KLUBOVA
navijaci_vukovar

U Bogdanovcima spremaju spektakularan memorijalni turnir navijačkih skupina SUDJELUJU NAVIJAČI HRVATSKIH I BiH KLUBOVA

OOUHDDRR Bogdanovci i NK Croatia Bogdanovci početkom svibnja organiziraju jedan poseban, spektakularan malonogometni turnir. U mnoštvu onih koji se organiziraju na razne velikane naših manjih ili većih mjesta, ovaj se izdvaja činjenicom da su se organizatori odlučili na jednom mjestu okupiti navijače koji će ovoga puta biti u ulozi igrača.

Dakle riječ je o turniru navijačkih skupina koje su obično na prilično ratnim nogama, poznata su silna rivalstva, često i vrijeđanja pa i fizički okršaji, ali postoji vrijeme kada navijači pokazuju svoje pravo lice, postoje stvari oko kojih su uvijek ujedinjeni. Sjetimo se samo lijepog primjera kada su predstavnici Kohorte i vinkovačkih Ultrasa zajednički zapalili svijeće i položili vijenac za pokojnog Stjepana Vojnića.. A nije to usamljen primjer..

Ovoga puta neće sigurno biti baš tako miroljubivo, barem ne na terenu, svi će naravno željeti pobjedu, ali u svemu je najvažnije sudjelovati i odati počast onima koji su ratne 1991 položili živote u junačkoj obrani Bogdanovaca. Čitav događaj odigrat će se 5. svibnja, naravno u Bogdanovcima, a sudjeluje 10 navijačkih skupina, 8 iz Hrvatske te dvije iz Bosne i Hercegovine.

Organizator je slučajno ili namjerno najveće navijačke rivale razmjestio u različite skupine, pa ćemo okršaj Ultrasa i Kohorte, odnosno Boysa i Torcide gledati eventualno u polufinalu ili finalu ovog spektakla.

Skupna A                                                                               Skupina B

Bad blue boys (Zagreb)                                                  Torcida (Split)

Ultrasi (Mostar)                                                               Škripari (Široki Brijeg)

Armada (Rijeka)                                                              Kohorta(Osijek)

Demoni (Pula)                                                                  Funcuti(Šibenik)

Ultrasi (Vinkovci)                                                            Legija ( Slavonski Brod)

Bit će ovo zaista događaj koji vrijedi posjetiti, kako zbog odavanja počasti poginulim junacima Bogdanovaca i Hrvatske, tako i zbog sigurno zanimljivih nogometnih dvoboja, a borba za naslov sigurno će biti žestoka, nitko u Slavoniju ne dolazi izgubiti, a ni Slavonci na terenu neće biti tradicionalno dobri domaćini..

Podijeli
  •  
  •  
  •