Boboćani s novim trenerom krenuli u zimske pripreme

Momčad Borca iz Bobote je u subotu 21. siječnja na čelu s novim trenerom Josipom Žarkom krenula u pripreme za proljetni dio sezone. Nakon odlaska Aleksandra Stojkovića u Dardu, Žarak je uskočio na mjesto trenera Borca. Žarak je subotnje okupljanje iskoristio kako bi se upoznao s igračima kojima je nakon pozdrava predstavio i plan pripremnog perioda. Napomenuo je kako će ekipa pripreme obavljati u tri faze: u prvom će se raditi na kondiciji, snazi i izdržljivosti, u drugoj će uz treninge imati i pripremne utakmice, dok će u završnoj trećoj momčad raditi na uvježbavanju tehničko-taktičkih zahtjeva mladog stručnjaka.

Borac će se u pripremnom periodu susresti s momčadima iz Negoslavaca i Borova, juniorima Grafičar-Vodovoda, Dardom, imenjakom iz Kneževih Vinograda, dok je “generalka” predviđena za sastav Radničkog iz Dalja, jesenskog prvaka osječko-baranjske 1. ŽNL. U momčadi su se uz promjenu trenera, dogodile i sitne igračke promjene. Borac je napustio Luka Vučelimović Grgić koji je pojačao osječku Olimpiju, dok je Srđan Vidaković prestao s aktivnim igranjem nogometa. Momčad iz Bobote bi u nastavak prvenstva trebala ući pojačana za srpskog napadača Miljana Jablana. Borac je jesen završio na 14. poziciji s 20 osvojenih bodova. U prvom će proljetnom kolu ugostiti jesenskog viceprvaka, momčad Šokadije iz Babine Grede.

Prvi sam trening iskoristio za upoznavanje momaka. Cilj za proljeće je svakako popeti se za koje mjesto na tablici, te pokušati dohvatiti sredinu tablice. Moje su osobne ambicije vratiti harmoniju i ugled domaćinske ekipe. – poručio je Josip Žarak, novi trener Borca.