BNS bolji od Plamena u slavonskom derbiju

Košarkašice Broda na Savi su slavile u slavonskom derbiju Premijer ženske lige protiv požeškog Plamena te su tako izjednačile učinak u dosadašnjem dijelu sezone s Englmanovom ekipom.

Oglas

BROD NA SAVI – PLAMEN 74:66 (22:19, 18:15, 14:19, 20:13)

Oglas

Imale su Brođanke minimalnu prednost tokom čitave utakmice, tek su povremeno i kratkotrajno gošće prelazile u vodstvo i sve je vodilo ka odluci u dramatičnoj završnici. Da ne bude tako važna je situacija tri minute prije isteka treće četvrtine kada Jelena Ivezić dobiva tehničku i nesportsku čime je morala van iz igre, a bilo je odmah jasno da Plamen bez nje ne može do pobjede. Situacija je prilično neuobičajena, Plamen je bio u napadu, Jelena je spašavala jednu loptu da ne ode u aut i sudarila se sa sudcem koji je na prvi pogled bio u terenu, ili barem na liniji, valjda će se vidjeti na snimci utakmice. Kako bilo, bez Ivezić na terenu domaće su se potpuno oslobodile i na krilima sjajne Karle Rimarčuk odjurile i dvoznamenkaste prednosti i zaslužene pobjede.

Oglas

Karla je još jednom pokazala da je veliki talent, sjajno je dirigirala igrom BnS-a, osim 15 poena imala je i sedam asista i šest skokova, a od ostatka ekipe sjajnu je šutersku večer imala Jelena Zorić koja se zaustavila na 24 poena, dok je Petra Šimunić ubacila 15, a Edita Poljac 11 poena. Priču je zaključila Amerikanka Withe sa 9, a zanimljivo je da klupa domaćih nije donijela niti jedan poen. Kod gošći unatoč prilično propuštenih minuta s 18 poena najefikasnija Ivezić, a dvoznamenkaste su bile i Muslim, Kujundžić i Podrug.