/Blaženka Logarušić na UEFINOM seminaru sudaca u Zagrebu OSJEČANKA JE SUDJELOVALA U STATUSU OPSERVATORICE
blaženka logarušić

Blaženka Logarušić na UEFINOM seminaru sudaca u Zagrebu OSJEČANKA JE SUDJELOVALA U STATUSU OPSERVATORICE

Suci i sutkinje iz Uefine elitne te prve kategorije sastali su se Zagrebu u sklopu Uefinog ljetnog sudačkog seminara.

Na seminaru u Zagrebu prisustvovala su 72 suca i sutkinje iz elitne te prve kategorije Uefinih sudaca za muški nogomet, kao i 31 sudac i sutkinja iz elitne i prve kategorije za ženski nogomet te 20 pomoćnih video sudaca. Trodnevni program uključivao je pregled druge polovice natjecateljske sezone 2018./2019. te razmjenu iskustava, kao i testove kondicijske spreme.

Suci su također analizirali sustav VAR, koji je prošle sezone uveden u Pravila nogometne igre te s čijom je implementacijom UEFA započela u drugoj polovici sezone 2018./2019. Na seminaru su također pojašnjene nove promjene i dopune u PNI te je održan test poznavanja navedenih pravila kako bi suci osvježili i potvrdili svoje znanje.

“Nadolazeća sezona vrlo je važna za naše suce, posebice za suce i sutkinje u muškom nogometu koji se pripremaju za Euro 2020. Stoga nam je bilo važno okupiti suce i pomoći im da se pripreme za novu sezonu. Kao i obično, naglasak je bio na dosljednom sudačkom odlučivanju u svim Uefinim natjecanjima”, poručio je predsjednik Uefine Sudačke komisije Roberto Rosetti.

Rosettiju su se u Zagrebu pridružili i potpredsjednik Sudačke komisije Hugh Dallas te Uefini povjerenici za suđenje Vlado Sajn i Dagmar Damkova. Kroz kondicijsku pripremu i testove suce je vodio Uefin stručni tim, na čelu s Wernerom Helsenom.

Među brojnim sucima pronašla su se i dva sudionika iz Hrvatske: sudac Ivan Bebek i sutkinja Ivana Martinčić. Također je prisutna bila i opservatorka Blaženka Logarušić.

“S nama su najbolji nogometni suci u Europi i šire. Tražim od njih da naporno rade, da hrabro donose odluke te da uživaju u ovome važnom razdoblju u svojem životu”, poručio je za kraj Rosetti.

Foto SS FB Blaženka Logarušić

Podijeli
  •  
  •  
  •  

Autor:

Petar Čuljak
Petar Čuljak je idejni začetnik Sportala. Bivši prvoligaški nogometaš, dugogodišnji prvotimac pleterničke Slavije, tajnik kluba, trener u Školi nogometa. Trenutno trener NK Kutjevo, člana 3. HNL Istok. Na Sportalu Petar piše o nogometu, rukometu i ostalim sportovima.