Bjelica: Važno je da igrači daju maksimum

O jesenskoj tituli uopće ne razgovaramo, već samo da pobijedimo utakmicu ako je ikako moguće i pružimo svoj maksimum u toj utakmici, kaže Bjelica.

Oglas

Na Poljudu se spušta zastor na jesenski dio HNL-a, a Bijelo-plavi na rasprodani splitski stadion dolaze kao lideri prvenstva sa željom da na toj poziciji i ostanu po završetku utakmice. Ivica Ivušić i Ante Erceg i dalje su “out“, kartone ima Amer Hiroš, a unatoč naporima liječničke službe Osijeka izvan kadra će ostati i Ivan Fiolić.

Oglas

Sve to izazov za Nenada Bjelicu i njegove igrače čini još većim…

Oglas

Raspoloženje u momčadi je odlično, bez obzira što, na žalost, nećemo imati na raspolaganju imati neke igrače. U Split vodimo 22 zdrava igrača i siguran sam da će svaki od njih, koji dobije priliku, dati sve da momčad ostvari pozitivan rezultat. Svi su jako dobro trenirali ovaj tjedan i radujemo se što ćemo baš mi biti akteri derbija pred rekordno ispunjenim Poljudom, istaknuo je Nenad Bjelica.

Radujemo se utakmici

Važnost derbija osjeti se u medijima, među navijačima, a zadovoljstvo što će njegova momčad igrati utakmicu u takvom ambijentu naglašava i Nenad Bjelica.

Nema običnog derbija, ovaj ima veliko značenje jer smo svi u malo bodova. Mislim da će do kraja biti ovako, da će svaki derbi do kraja biti dobro praćen. Radujemo se ovoj utakmici, drago nam je što će Poljud biti popunjen, čestitamo i Hajduku da pusti svoje navijače po popularnim cijenama, volimo igrati kada je pun stadion, takmičite se protiv najboljih a Hajduk je sigurno jedna od najboljih momčadi HNL-a.

Pobjednički gard

Strateg Bijelo-plavih optimizam vidi i u činjenici da je momčad počela stvarati pobjednički mentalitet.

Taj pobjednički gard koji stvarate godinama mi smo tek počeli stvarati, vidim i da se momčadi puno lakše nosi s prvim mjestom na ljestvici nego što je to bilo prije godinu dana. To je proces, moramo se naučiti na to i slažem se s procjenom da su svi drugi klubovi, zbog svega, puno veći kandidati za titulu.

Jesenska titula

Za Bijelo-plave utakmica na Poljudu ima težinu jesenske titule, ali…

Meni je samo važno da moji dečki pruže svoj maksimum. Ništa mi ne znači biti jesenski prvak. Bilo bi lijepo zbog statistike, ali… Sjetite se da smo prije 20 godina bili jesenski prvaci pa na kraju nismo osvojili titulu. O jesenskoj tituli uopće ne razgovaramo, već samo da pobijedimo utakmicu ako je ikako moguće i pružimo svoj maksimum u toj utakmici. Ne dobije se ništa za titulu jesenskog prvaka i ona nije nikakav imperativ već samo velika želja da je ostvarimo.

Možemo još bolje

Optimističan je i ofenzivac Bijelo-plavih Damjan Bohar.

Dobro smo se regenerirali, dobro radili i pripremali se za Hajduk. Bit će pun stadion, dobre igre, puno borbe i ako budemo pravi na travnjaku možemo se nadati dobrom rezultatu na kraju, rekao je Bohar.

Boharu utakmica pred punim tribinama Poljuda neće biti novost.

Malo sam manje igrao, ali zato sam više trenirao. Utakmica protiv Šibenika me nagradila, ali to je još daleko od onoga što mogu dati za momčad. Ponoviti takvu utakmicu? Ja se nadam da će iz utakmice u utakmicu izgledati sve bolje, igrao sam puno utakmica u takvom ambijentu, pred punim stadionima. Želim samo da smo kompaktni na terenu, da dobro izgledamo, a onda sam siguran da ćemo nešto napraviti.

Izvor nkosijek