Bjelica predstavljen na Pampasu

Danas u 13 sati na gradilištu stadiona Pampas predstavljen je novi trener Osijeka Nenad Bjelica. Vratio se Bjelica tako u svoj rodni grad i matični klub, a simbolika predstavljanja na Papmasu je jasna. Osijek sjajno napreduje s gradnjom stadiona, prvog projekta kojeg su pokrenuli novi mađarski vlasnici, a danas je na istom mjestu postavljen kamen temeljac sigurni smo jedne velike momčadi.

Oglas

Bjelica je defintivno koplje iznad svih dosadašnjih trenera u eri Meszaroša, a i potpuno su nove postavke kako će stvari u klubu funkcionirati. Naime, Bjelica je preuzeo sve uzde klupske struke, sam odgovara za kupnju i prodaju igrača, ima jasno definiran financijski okvir u u njemu će morati raditi na stvaranju momčadi po svojoj želji. Ako će ponoviti ono što je napravio u Dinamu navijači Osijeka će imati puno razloga za zadovoljstvo.

Oglas

Naravno, veliki je ovo izazov i za Bjelicu, u Dinamu je radio čuda, isto, pa i više se od njega očekuje i sada, a jasno da je ipak teži posao pred njim jer je budžet Dinama ipak druga razina u odnosu na sve ostale Hrvatske klubove.

Oglas

“Dobio sam odgovornost za kompletnu sportsku politiku kluba. To uključuje i B momčad, Škola nogometa, transfere… Imam odgovornost da odredim ljude koji će dovesti Osijek na mjesto koje mu pripada. Ovakve ovlasti imao sam jedino u Wolfsbergeru, ali nikada nisam bio u situaciji da u kunu znam koliko novca mogu potrošiti. I zato sam jako zahvalan gospodi Lörincu Meszarosu i Ferencu Sakalju na povjerenju koje su mi ukazali. Čistiju situaciju nikada u životu nisam imao i vjerujem da ću možda već sljedeći tjedan razveseliti navijače s nekim novim igračem”, rekao je Bjelica, koji je potvrdio kako će nakon razgovora s aktualnim sportskim direktorom Alenom Petrovićem, njegovim zamjenikom i glavnim skautom Marinom Skenderom te dosadašnjim trenerom Ivicom Kuleševićem odlučiti i tko će od njih ostati u klubu, ta na kojoj funkciji.

Uvijek je dobar tajming doći u Osijek. Neću tražiti od svojih igrača da gledaju druge, nego da budu maksimalno fokusirani i angažirani na svoj rad, pa ćemo vidjeti gdje će nas to dovesti. Razlika je 8 bodova, ali time se nećemo opterećivati. Sada nam je najvažnija sljedeća subota i susret sa Rijekom koju ćemo pokušati pobijediti. Do visokih ciljeva možemo doći samo ako razmišljamo o prvoj sljedećoj utakmici, a tako sam radio i dok sam bio u drugom hrvatskom klubu”, istaknuo je Bjelica, koji je progovorio i o drugim ponudama koje su bile na stolu.