Bjelica: Mislim da je ovo realan ishod

Osijek je u Maksimiru imao vodstvo do 80. minute, da bi Dinamo svoju inicijativu okrunio izjednačenjem.

Oglas

Bodovi su podijeljeni u maksimirskom derbiju. Osijek je dosta dugo vodio golom Fiolića iz 16. minute, a u završnici susreta, u 80. minuti, izjednačio je Petković. Činjenica je da je Dinamo imao veliku inicijativu, ali isto tako i da su Bijelo-plavi organizirano i uspješno odolijevali svim protivničkim naletima, sve do trenutka kada je Malenica ipak svladan.

Oglas

Mislim da je ovaj rezultat realan jer je Dinamo do te 80. minute imao pritisak i dosta dobre šanse. Mi smo tek kod prelaska na formaciju 5-4-1 postali opasni iz polukontre i kontre, pa i obrambeno stabilni. Prije toga, Dinamo je imao, početkom drugog  poluvremena dvije izgledne šanse, pa i u prvom poluvremenu učestalo prijetio. Na kraju mislim da je ovo ipak realan ishod i mogu biti zadovoljan, izjavio je Nenad Bjelica.

Oglas

Šteta zbog gola iz prekida

Ponadali smo se da bismo mogli osvojiti sva tri boda, no isto tako treba biti realan i zaključiti da je Dinamo bio dominantan i opasan tijekom cijelog dvoboja. No, moramo istaknuti i prigode Miereza i Hiroša kod rezultata 0:1, kada se moglo otići na dva gola razlike…

Mogli smo, možda, izdržati još tih desetak, petnaestak minuta i sačuvati vodstvo, ali ipak treba reći da smo igrali protiv kvalitetne momčadi, s jakim individualcima. Gol smo primili možda i u najboljoj fazi naše igre, iz jednog prekida dok nam Dinamo nije stvarao šanse, ali su i prekidi sastavni dio igre. Treba i dalje naporno raditi jer je i ova utakmica pokazala da je Dinamo superioran u odnosu na nas, a mi to možemo kompenzirati samo s velikim radom.

Još uvijek je dosta veliki respekt

Modri su imali veliki posjed lopte, stalno su pritiskali, pa se nije bilo lako obraniti. Možda je mogla biti još poneka osječka opasnija kontra, ali gledajući u cjelini – rezultatom moramo biti zadovoljni.

Mislim da možemo svakako više i bolje. Možda je još uvijek kod naših igrača prevelik respekt prema Dinamu, kojega oni svakako i zaslužuju. Isto tako se pokazalo da se možemo nositi s njima, odigrati kvalitetnu utakmicu, treba se fokusirati na svakodnevni rad i pripremati za sljedeći susret. Ovaj je bod poticaj i nama i našim navijačima, vjerujem da će ih protiv Lokomotive biti u većem broju nego na prijašnjim dvobojima u Gradskom vrtu. Nadam se da će i vrijeme biti ljepše i da ćemo imati podršku kakvu smo imali ovaj puta u Maksimiru. Zahvaljujem im se na tome jer nam je puno lakše igrati kada uz sebe imamo navijače. Na kraju, moglo je danas biti i bolje, ali ne možemo biti nezadovoljni s bodom.

Cijelu izjavu pogledajte ovdje.