Bjelica: Blizu smo osvajanja drugog mjesta, ali mi želimo više

Bijelo-plavi seriju derbija nastavljaju gostovanjem kod Rijeke

Oglas

Tek što su se slegli dojmovi nakon utakmice s Dinamom, Bijelo-plave očekuje još jedan zahtjevni ogled. U nedjelju, od 17 sati, u 31. kolu HT prve lige Osijek gostuje kod Rijeke na Rujevici gdje će momčad Nenada Bjelice tražiti bodove s kojima će nastaviti prvenstvenu utrku s Modrima. Dobra vijest uoči sraza na Kvarneru je što se u kadar vraćaju Tomelin Gutieri i Vedran Jugović, loša što neće biti kartoniranih Laszla Kleinheislera i Mihaela Žapera, odnosno ozlijeđenog Mate Miloša.

Oglas

Na treningu je dobro raspoloženje, momčad se dobro oporavila nakon zahtjevne utakmice u fizičkom i psihološkom smislu, siguran sam da spremno dočekujemo utakmicu s Rijekom koja pokazuje visoku razinu forme. Čestitamo im na tome i vjerujemo da ćemo u nedjelju imati dovoljno snage i energije da budemo bolji od njih.

Oglas

Poštujemo svoju formu

Bjelica je u najavi utakmice govorio i o mentalitetu momčadi, osvrnuvši se na izjave igrača koji uoči sraza s Rijekom priželjkuju pobjedu.

Igrači znaju da nema izbora, naš mentalitet je takav da, bez obzira na to s kim i gdje igramo, idemo na pobjedu. Nekada je suparnik bolji pa vas pobijedi, ali u startu u svaku utakmicu idemo s pristupom da pokušamo doći do tri boda. Rijeka se standardizirala u formi, pobjeđuje u prvenstvu, ima odličan kadar i trenera. Poštujemo ih maksimalno, ali poštujemo naše igrače i našu formu koja je dobra. Spremni smo za veliku bitku koja će sigurno biti na Rujevici da bismo došli do pobjede.

Najveći uspjeh

Bijelo-plave, nakon Hajduka i Dinama, očekuje još jedan zahtjevan ispit protiv momčadi koja je konstanta u gornjem domu hrvatskog nogometa.

Čeka nas teška utakmica, ali ništa lakša nije bila ni protiv Hajduka ili Dinama. Uvijek postoji određeni psihološki pritisak, nemamo pravo na grešku jer samo pobjedama možemo držati priključak s Dinamom i natjerati ih da postanu nervozniji. Imaju sve u svojim rukama, ali naš cilj igranja u kvalifikacijskim utakmicama smo već ostvarili, jako smo blizu najvećeg klupskog uspjeha osvajanjem drugog mjesta, ali mi želimo više. Vidimo da smo u stanju parirati Dinamu na način na koji smo im parirali, to pokušavamo kompenzirati s nekim drugim stvarima. Utakmica na Rujevici je još jedna odlučujuća, ali bit će takva svaka koja bude dolazila i nakon toga.

Zbog ozljeda i kartona izvjesne su i neke promjene u početnoj postavi, ali prostor koji se otvara prilika je za neke igrače s klupe koji su angažmanom na treninzima pokazali da zaslužuju priliku.

Koristit ću najspremnijih jedanaest, one koji su u stanju i fizički i psihološki odgovoriti zahtjevima utakmice. Više puta ističemo raznovrsnost i kvalitetu kadra, u prošlosti smo već pokazali i dokazali da možemo kompenzirati nedostatak svakog pojedinca. Imam apsolutno povjerenje u sve igrače koji će istrčati u početnoj postavi ili biti u kadru. Osijek uvijek dobro igra protiv Rijeke na Rujevici, vjerujem da će to biti slučaj u nedjelju i da ćemo doći do nova vrijedna tri boda.

Izvor nkosijek

Foto Slobodan Kadić