Bitka se nastavlja: Šibenik četvorkom kroz Dugopolje

U posljednjoj utakmici 28. kola 2. HNL vidjeli smo i najuvjerljiviju pobjedu kola, Šibenik je uvjerljivo slavio u Dugopolju i vratio se na -2 u odnosu na Zrinski, bitka za titulu se nastavlja i sve je izgledniji onaj scenarij u kojem će posljednje kolo i međusobni dvoboj na Gradskom vrtu odlučivati tko će sljedeće sezone igrati 1. HNL.

DUGOPOLJE – ŠIBENIK 0:4

Dalmatinski derbi donio je nogomet za sladokusce, sjajna utakmica s puno prigoda i puno uzbuđenja na obje strane terena, na kraju je Šibenik uvjerljivo slavio iako moramo reći da je Dugopolje zaslužilo zabiti barem jedan gol, jer ipak pobjedi Carevićeve momčadi nema nikakve zamjerke. Duje Dujmović donio je prednost Šibeniku već u trećoj minuti, dojam koji ostavlja snimka je da je bila riječ o zaleđu. Rasplamsala se igra nakon toga, redale su se prigode na obje strane, a u posljednjim sekundama prvog dijela domaći su pogodili vratnicu. U nastavku Ivan Cvijanović zabija za 0:2 u 66. minuti, nakon toga je Šibenik pokazao više i na kraju otišao do uvjerljive pobjede koju su golovima začinila dva Ivana, Delić i Laća.

Igrač utakmice: Josip Majić

– Razočaran sam, premda je Šibenik ispoljio individualnu kvalitetu i iskoristio svoje prilike. Mislim da je utakmica bila sjajna, puno gledalište, odlična atmosfera i jako dobar nogomet s puno prilika na obje strane. U drugom smo poluvremenu pali, iz naših grešaka smo dali Šibeniku da ode do uvjerljive pobjede koja je apsolutno zaslužena, bili su bolji, ali da smo imali svoje šanse imali smo, da smo ih znali iskoristiti tko zna kako bi završilo. Bili smo i strahovito hendikepirani, bez Tešije, Bilobrka, Nuića, Ljubića… previše nam je falilo igrača da to Šibenik ne bi iskoristio, kako je utakmica odmicala tako se činilo da oni sve više uzimaju prevlast, kod nas je nekim igračima koji nisu duže igrali kopnila snaga, išla je voda na njihov mlin. Ne želim nikoga prozivati, nisam pogledao snimku još uvijek, ali kažu da su prvi i četvrti gol iz zaleđa, ali opet ponavljam, mi nismo znali kako postići gol, kod drugog gola smo kolektivno loše reagirali i to su pravi razlozi poraza. Ali pazite, oni uvode Laću, Delića, Božića… Mi nažalost nemamo luksuz da takve igrače imamo na klupi – izjavio je Mirko Labrović, trener Dugopolja.

– Stvarno smo odlično otvorili utakmicu brzim golom, osim toga pogodili smo gredu i imali još jednu odličnu priliku i jednostavno smo morali otići na veću prednost, ali to ne bi bili mi da sami sebi ne zakompliciramo. Nakon tog imalo je Dugopolje period odlične igre gdje su imali, koliko mi je ostalo u sjećanju, tri jako dobre prilike. Mogla je utakmica otići u nervozu jer nismo na vrijeme iskoristili prilike. U drugom smo poluvremenu defanzivno bili puno kvalitetniji, nismo dali domaćinu puno toga, a onda smo drugim golom prelomili utakmicu. Nije to bilo lako kako bi rezultat sugerirao, ali moram reći da je sama utakmica bila jako dobra, živa, sadržajna. Čestitke Dugopolju, odlična su ekipa, posebno su opasni u prekidima jer imaju 5-6 190+ igrača – rekao nam je Mario Carević, trener Šibenika.