Birat ćemo najveću nadu slavonsko-baranjskog sporta

Iako smo tek krenuli s izborom najljepšeg grba sportskog kluba Slavonije i Baranje već polako najavljujemo novo natjecanje. Iako je i u dosadašnjim bilo onih koji su uspjeli zakomplicirati stvari i imati primjedbe, ono koje spremamo će vjerojatno kod te manjine izazvati najviše nedoumica i pitanja, zato i krećemo dosta rano s najavom da pokušamo učiniti da većini sve “sjedne na mjesto”.

Oglas

Znači sljedeći izbor je onaj “nade”, u njemu nam nikako nije cilj predviđati tko će od “klinaca” i “klinceza” napraviti najveću karijeru, nije nam cilj nekako doći do najtalentiranijeg jer je to zapravo i nemoguće. Osim malo zabave, cilj nam je predstaviti djecu koja vrijedno rade, djecu kojoj je vjerojatno teže nego nama odraslima u ovo doba jer su osim bez sporta ostali i bez škole, one prave, u kojoj se druže i zabavljaju, pa neka i njima ovo bude zabava ali i nagrada za do sada učinjeno i poticaj za daljnji rad.

Oglas

Ovo je prije svega najava mogućnosti nekoga od naših budućih dobrih nogometaša, košarkaša, tenisača, gimnastičara… Predstavljanje talentiranih mladića i svakako nagrada za njihov dosadašnji trud u svojim klubovima. Najveća nada nogometa vjerojatno je već u NK Osijek, rukometa vjerojatno u RK Nexe itd. , a možda ih njihovi treneri ne prijave tako da ovo nije mjerodavno da je netko doista najveća nada i da će napraviti najveću karijeru no mi ćemo između prijavljenih izabrati onoga tko zasluži najviše glasova svojih bližnjih, suigrača, navijača…tako da opet ponavljamo – NE POBJEĐUJE NAJBOLJI NEGO ONAJ S NAJVIŠE GLASOVA koje donosite opet VI!

Oglas

Pokušat ćemo kod svakog mladog i nadarenog sportaša dodati i opis da sportska javnost vidi igračke i ljudske kvalitete, a koliko su treneri nominacijom, glasači klikovima bili u pravu pokazat će isključivo vrijeme kroz naredne godine, a mi ćemo biti presretni ako, ne samo pobjednik, nego svi nominirani naprave lijepe karijere i ostave traga u svojim sportovima te naprave puno toga za dobrobit odabranoga sporta i svoju osobno – SRETNO SVIMA!

S obzirom da je svima dobro poznato da su roditelji u velikoj većini slučajeva iznimno pristrani, teško je biti realan kad je tvoje dijete u pitanju, nominacije dajemo u ruke struci, onima koji s tom djecom svakodnevno rade, koji najbolje znaju njihove sportske vrline i mane, koji će uostalom znati koga od njih treba nagraditi i istaknuti jer se sportski ponaša, jer radi što se od njega zahtjeva. Naš cilj je dakle predstaviti tu talentiranu i vrijednu djecu, u tome tražimo pomoć trenera koji nam se najprije trebaju javiti putem maila redakcija@sportalo.hr, u njemu nam samo dostaviti svoj kontakt i ime kluba u kojem rade.

Napominjemo isto tako da se ovo odnosi samo na licencirane trenere koji predstavljaju klub u kojem rade, iako znamo da po mnogim klubovima vrijedno rade mnogi bez licenci, ovo je kriteriji koji se mora ispoštovati te da ćemo taj dio i provjeravati.

S obzirom da smo kod izbora legendi shvatili propust što nismo napravili dvije kategorije, to ćemo ovdje učiniti, svaki trener (klub) će imati pravo kandidirati dva djeteta, po jedno u svakoj kategoriji koje smo podijelili na U-10 i U-15, odnosno od navršenih 10 do navršenih 15. Jasno, izbor se ponovno odnosi na 4 slavonske županije i djecu koja su rođena u njima.

I još jednom ponavljamo i educiramo – nisu svi FB profili bez fotografije i prijatelja lažni, postoje zaključani profili čije pojedinosti mogu vidjeti samo prijatelji tako da se ne zamarate puno s time i umjesto toga pišite u komentarima lijepe stvari o tim divnim mladim sportašima, ne širite govor mržnje, omalovažavanja i pljuvanja na društvenim mrežama jer time šaljete krivu poruku našoj sportskoj budućnosti.

#buditepozitivniostanitenegativni

Foto nkosijek