/Bila je to sedma uzastopna pobjeda Bijelo-plavih u Gradskom vrtu! IZJEDNAČEN NAJDUŽI NIZ DOMAĆIH POBJEDA
osijek nkos

Bila je to sedma uzastopna pobjeda Bijelo-plavih u Gradskom vrtu! IZJEDNAČEN NAJDUŽI NIZ DOMAĆIH POBJEDA

Kad bi sve u nogometu bilo jednostavno i predvidljivo, sigurno nam ne bi bio tako zanimljiv. U tom kontekstu treba promatrati i razvoj događaja na utakmici Osijek – Inter koja nam je ponudila puno sadržaja, uz rezultatski preokret kojemu smo svjedočili. Gosti su bili opasniji i povezaniji u prvom poluvremenu u kojem su Osječani djelovali poput ispuhanog balona, nakon svega onoga što su fizički i psihički prošli nekoliko dana ranije protiv CSKA. No Osijekova je momčad sa svojim trenerom i njegovim suradnicima vjerovala da se stvari mogu bitno izmijeniti u nastavku, bez obzira i na raniju energetsku potrošnju i sve ono loše u prvih 45 minuta.

U drugom smo dijelu gledali puno bolji, opasniji i konkretniji Osijek koji je „blitzkriegom“ slomio Zaprešićane i osvojio bodove. U razdoblju od svega sedam minuta, od 68. do 75., Skenderovi su izabranici čak triput matirali protivničkog vratara s tim da su izjednačujući i vodeći pogodak postigli u tek nešto više od 60 sekundi! Došla je do izražaja u tim trenucima i momčadska i individualna kvaliteta Bijelo-plavih, dakako i velika želja da se ostvari važna pobjeda. Na kraju ona, ipak, nije bila pod upitnikom, bez obzira na lošiji ulazak u utakmicu. Uostalom, uvijek se gleda konačni ishod i učinak, a pun pogodak nije izostao. Stoga možemo zaključiti da je posao uspješno odrađen.

I još nešto treba napomenuti, da ne prođe nezapaženo. Ovo je bila sedma uzastopna pobjeda Osijeka u Gradskom vrtu otkako je za kormilom Dino Skender. Serija je krenula u proljeće prošle sezone s Rudešom (2:0), nastavljena je protiv Dinama (2:1), produžena i s Rijekom (2:1) da bi u prošloj natjecateljskoj godini bila završena „tricom“ s Interom (3:1). Niz je dobio svoj nastavak i ovoga ljeta. Prvo je pao Slaven Belupo (2:0), u 120 minuta igre Osijek je bio rezultatski uspješniji i od CSKA (1:0) u pretkolu Europske lige, a sada su i Zaprešićani još jednom ostali praznih ruku na svom terenu. Time je izjednačena najduža domaća pobjednička serija osječke momčadi. Nek’ se i to zna. Da Osječani sa svojim kormilarom nisu još izgubili nijedan bod u svom „dvorištu“ u eri ovog stručnog stožera.

Foto nkosijek

Podijeli
  •  
  •  
  •  

Autor:

Petar Čuljak
Petar Čuljak je idejni začetnik Sportala. Bivši prvoligaški nogometaš, dugogodišnji prvotimac pleterničke Slavije, tajnik kluba, trener u Školi nogometa. Trenutno trener NK Kutjevo, člana 3. HNL Istok. Na Sportalu Petar piše o nogometu, rukometu i ostalim sportovima.