Bijelo plavi sigurno kroz Kranjčevićevu

Nogometaši Osijeka uspješno su odradili prvi službeni zadatak u 2021. godini. U borbi za prvenstvene bodove bili su vrlo ozbiljni, koncentrirani i kroz Kranjčevićevu prošli – rutinski.

LOKOMOTIVA – OSIJEK 0:3

Strijelci: 0:1 Mierez (17), 0:2 Mierez (11m, 35), 0:3 Bohar (58)

LOKOMOTIVA: Santini – Cipetić, Papadopoulos, Lešković, Marković – Marić (od 61′ Đira), Cokaj – Aliyu, Chajia (od 74′ Tahiraj), Pivarić – Šimić (od 61′ Čeliković)

OSIJEK: Ivušić – Miloš, Škorić (od 67′ Caro), Lončar, Jurčević – Jugović (od 82′ Kleinheisler), Žaper – Bočkaj (od 73′ Erceg), Pilj (od 73′ Brlek), Bohar (od 82′ Mekić) – Mierez

Od početka su Bijelo plavi krenuli po pobjedu, visoko su pritiskali obranu Lokomotive i to vrlo dobro, kvalitetno i radili puno problema domaćinu u iznošenju lopte. Naravno, ostaje u takvoj igri uvijek prostora na drugoj strani, u dva navrata Aliyu je opasno izlazio na polovinu Osijeka, ali jednom se “upecao” u zaleđe, a drugi put je Ivušić pravovremeno izašao izvan svog kaznenog prostora. Osijek je stalno bio opasan, a u 17. minuti Ramon Mierez iskoristio je poklon domaćeg vratara te nakon kornera glavom spremio loptu u nebranjenu mrežu. U 35. minuti novi poklon domaćina, Lončar je srušen u kaznenom prostoru, Bebek nakon pregleda VAR-a pokazuje na bijelu točku a Mierez to koristi i dolazi do 10. gola u sezoni.

Početak drugog dijela kao po najljepšim željama Nenada Bjelice, već u drugoj minuti Papadopulos zarađuje drugi žuti karton i ranije tuširanje, a Osijek komotnu situaciju u kojoj dobivenu utakmicu treba privesti kraju. U 58. minuti priča je i definitivno zaključena, Bohar se našao na pravom mjestu nakon jednog odličnog udarca Bočkaja i odbijene lopte od vratnice, spremio ju iza Santinija za velikih 3:0 i otklanjanje svake mogućnosti da se nešto zakomplicira. Do kraja je Osijek imao nekoliko dobrih prigoda, Erceg je i pogodio no u toj 88. minuti Var je bio na strani Lokomotive, Mierez je nešto ranije bio u zaleđu.

Sjajno otvaranje “proljeća” za Osijek, uvjerljiva pobjeda, sigurna prezentacija i tri velika boda kojima je opet, barem privremeno, uz dvije utakmice više, zasjeo na vrh HNL-a.

© Sportalo.hr 2020. | Newsphere by AF themes.