/BiH U17 reprezentacija slavila u Ivankovu protiv Hrvatske 4:1 ZA HRVATSKU JE POGODIO HANULJAK I UBLAŽIO TEŽAK PORAZ MINI VATRENIH
hrvatska bosna ivankovo

BiH U17 reprezentacija slavila u Ivankovu protiv Hrvatske 4:1 ZA HRVATSKU JE POGODIO HANULJAK I UBLAŽIO TEŽAK PORAZ MINI VATRENIH

Hrvatska U-17 – BIH-U17 1:4 (0:1)

Ivankovo: Stadion “Grac” Gledatelja 300

Suci: Josip Lučić-Vinkovci, Kruno Šarić-Županja i Ivan Janić-Ilok Četvrti sudac: Tomislav Haban-Jarmina.

Strijelci: 0:1 M.Savić u 34 min. 0:2 Tegletija u 44 min.(11-m-) 0:3 M.Savić u 47 min. 0 :4 Hasanović u 56 min. i 1:4 Hanuljak u 74 min.

Hrvatska U-17: Pandur, Mikulić (od41 min-Fruk) Ernst-Habib, Pavlak, Tomašković (od 41 Šego), Ljubić (od 41 Palaversa), Kuprešak (od 61 min.Mitrović), Romić (od 50 min.Hanuljak), Martinović, Stanić (od 41 min.Cikač) i Leš (od 41 min.Barišić) Izbornik: Dario Bašić.

Bosna i Hercegovina U-17: Perković, Tegletija (od 73 min.Devedžić), Sadiku (od 61 min.Dejanović), Gazibegović (od 61 min.Žilić), Salčin (od 47 min.Marušić), Santrač (od 73 min.I.Savić), Omerović (od 61 min.Kahrimanović), Kurbegović, Brkić, M.Savić (od 47min.Imamović) i Mehanović (od 47 min. Hasanović). Izbornik: Sakib Malkočević.

Crveni karton Kahrimanović u 70 min. Igrač utakmice Matej Perković (BiH).

Reprezentativci BiH su se predstavili u raspucanom izdanju, za razliku od Hrvatskih reprezentativaca koji su bili anemični i bezidejni i kojima nisu pomogla ni dva (2) neiskorištena kaznena udarca. Prvi udarac prema golu uputio je Salčin u 26 minuti s vrha kaznenog prostora ali Pandur ga brani. BiH je povela u 34 minuti poslije prodora Omerovića po lijevoj strani koji loptu ubacuje na 6 metara od domaćeg gola do M.Savića koji je neometan lijevom nogom šalje u hrvatsku mrežu za 0:1 što je i rezultat prvog poluvremena.

hrvatska u ivankovu

U nastavku Cikač ruši u svom kaznenom prostoru visokog Mehanovića, a najstroži kaznu Tegletija pretvara u novo vodstvo od 0:2. U 47. grešku Pavlaka koristi M.Savić i oduzetu loptu  udarcem sa 13 metara prizemno šalje iza vratara Pandura. Za visokih 0:4 pobrinuo se Hasanović u 56 minuti koji glavom sa 4 metra sprema u nezaštićenu Hrvatsku mrežu. Tek onda Hrvatska dolazi do daha i usput promašuje dva kaznena udarca koje je oba puta iznudio Fruk. Prvi put ga ruši Kurbegović u 62 minuti, a Šego pucajući poluvisoko u lijevu stranu omogućuje Perkoviću da obrani udarac. Drugi puta Kahrimanović ga ruši u 70 minuti i zato dobiva javnu opomenu, a odmah i crveni karton zbog neosnovanog prigovora sucu. Međutim izvođač kaznenog udarca Palaversa puca nisko po zemlji u desnu stranu ali Peković i drugi puta brani kazneni udarac Hrvata. Tek u 74 minuti Hanuljak postiže počasni pogodak za Hrvatsku reprezentaciju nakon što izbio sam pred Perkovića koji je napokon kapitulirao poslije prizemnog udarca sa 7-8 metara. U sudačkoj nadoknadi Mitrović pokušava svojim udarcem sa 15 metara postići i drugi gol za Hrvatsku, ali i ovaj puta Perković je mjestu pa rezultat od 1:4 ostaje kao konačni. Potpuno zaslužena pobjeda mladih nogometaša Bosne i Hercegovine.

Podijeli
  •  
  •  
  •