Biciklom oko svijeta – Gebrüder Weiss pokrenuo kampanju za podizanje svijesti o važnosti bicikliranja i pozitivnim efektima na zdravlje i okoliš

Globalna logističko-transportna tvrtka Gebrüder Weiss pokrenula je u travnju kampanju „Biciklom oko svijeta“ koja će trajati sve do 30. rujna ove godine, a kojoj je cilj u pet mjeseci biciklima prijeći ukupno 40.075 kilometara , koliko iznosi duljina jednog putovanja oko opsega Zemlje. Na sudjelovanje su pozvani djelatnici tvrtke Gebrüder Weiss Hrvatska, a u kampanju se, uz njih, mogu uključiti i svi zainteresirani građani. Putovanje će biti popraćeno putem društvenih mreža tvrtke i aplikacije Radbonus u koju korisnici unose svoje rute, a za one naprednije osmišljeni su i posebni biciklistički izazovi, čijim svladavanjem korisnici ostvaraju mogućnost osvajanja vrijednih nagrada.

Oglas

Kampanja ima za misiju podići svijest o važnosti bicikliranja i pozitivnim efektima koje taj sport ima na zdravlje, ali i na okoliš, s obzirom na smanjenje ugljičnog otiska kojemu možemo doprinijeti ovim alternativnim oblikom prijevoza. Za svakih prijeđenih 40 kilometara tvrtka Gebrüder Weiss i njezin korporativni partner „natureOffice“ zasadit će stablo u zapadnoafričkoj državi Togo koja se nalazi u Gvinejskom zaljevu.

Oglas

Kao globalna logističko-transportna tvrtka naviknuti smo putovati svijetom raznim oblicima prijevoza kojeg osiguravamo i našim klijentima. Ovom kampanjom želimo skrenuti dodatnu pažnju na biciklizam kao ekološki čist i povoljan oblik prijevoza koji je iznimno koristan za zdravlje pojedinca u današnjem sjedilačkom načinu života, ali i s kojim pomažemo očuvati naš planet i manje razvijene dijelove svijeta smanjenjem prekomjerne uporabe fosilnih goriva u transportu“ – izjavila je Barbara Bujačić, direktorica Gebrüder Weissa Hrvatska.

Oglas

Togo je mala država u zapadnoj Africi, površinom vrlo slična Hrvatskoj, koja već dugi niz godina trpi velike gubitke šumskog teritorija. Drvo se ne izvozi niti prerađuje u celulozu, već se obično koristi za izgradnju kuća. Grane drveća, kao i krošnje, služe za paljenje vatre i kuhanje, a alternativni izvori energije ne postoje, zbog čega dolazi do značajne deforestacije prostora. Akcija pošumljavanja Gebrüder Weissa doprinosi većoj održivosti tog područja i ima mnoge dugoročne pogodnosti za lokalno stanovništvo, kao što su otvaranje novih radnih mjesta, povećanje prihoda lokalnog stanovništva sakupljanjem i prodajom voća i šumskih plodova, jačanje biološke raznolikosti u regiji, reguliranje ravnoteže vode, zaštita zemljišta od isušivanja i očuvanja dragocjenog tla i kompenzacija ugljičnog dioksida iz atmosfere.

Tijekom trajanja kampanje planirano je zasađivanje 1.000 stabala, čime se kompenzira 2.485,26 kg CO2.

Uključenje u akciju Gebrüder Weissa moguće je preuzimanjem aplikacije Radbonus na Google Playu ili App Storeu izravno na pametni telefon i upisivanjem pristupnog koda gwmoves u željenu kategoriju.

Sve o misiji i pojedinačnim izazovima u kojima se mogu osvojiti nagrade korisnici će saznati putem aplikacije, a slike svojih bicikala koji su se uključili u akciju zainteresirani sudionici mogu poslati na prodaja-hr@gw-world.com te će odabrane fotografije biti objavljene na aplikaciji i društvenim mrežama Gebrüder Weissa.

____________________________________________________________

O Gebrüder Weissu

Gebrüder Weiss Holding AG, sa sjedištem u Lauterachu u Austriji, globalno je operativni pružatelj kompletne logističke usluge s oko 8000 zaposlenika na 180 lokacija u vlasništvu tvrtke. U prošloj fiskalnoj godini (2021.) ostvario je godišnju prodaju od 2,5 milijardi eura. Portfelj tvrtke obuhvaća transportna i logistička rješenja, digitalne usluge i upravljanje lancem opskrbe. Dvostruka snaga digitalne i fizičke kompetencije omogućuju Gebrüder Weissu da brzo i fleksibilno odgovori na potrebe kupaca. Obiteljska organizacija – s poviješću koja seže unatrag više od pola tisućljeća – implementirala je širok raspon ekoloških, gospodarskih i društvenih inicijativa. Danas se također smatra pionirom u održivim poslovnim praksama. www.gw-world.com