/Biciklisti Sokola nastupili na etapnoj utrci u Beogradu ANTON ANTOLOVIĆ ZAVRŠIO JE NA ODLIČNOM 5. MJESTU
utrka-kadeta-kompaktna-grupa_orig

Biciklisti Sokola nastupili na etapnoj utrci u Beogradu ANTON ANTOLOVIĆ ZAVRŠIO JE NA ODLIČNOM 5. MJESTU

Vinkovački  biciklisti  su protekli vikend nastupili na međunarodnoj etapnoj utrci za kadete pod imenom ‘Trofej Milan Panić-dani Beograda’ održanoj po treći puta u Beogradu u odličnoj organizaciji BK ‘Čukarički’. Vinkovčane je predstavljala peteročlana ekipa sastavljena od četiri kadeta i jednog mlađeg kadeta pod vodstvom trenera Mate Džalte (mlađi kadeti završne godine su također imali pravo nastupa).
Utrka vožena u dvije klasične cestovne etape i pojedinačno kronometru, okupila je na startnoj listi 62 biciklista iz  nacionalnih timova i biciklističkih ekipa iz Češke, Grčke, Bugarske, Makedonije, Srbije i Hrvatske.

sokoli-prije-starta_1_orig
Najbolji rezultat ostvario je Anton Antolović u pojedinačnoj utrci na vrijeme, ‘kronometru’ u kojem je bio odličan 5. Antonio Božić je bio 28. Borna Bogdanović 45. Matej Jurec 46. a Pjero Maltar 49.
Prva cestovna etapa vožena je u duljini od 56 km na atraktivnoj i brzoj stazi beogradskog velesajma, potpuno ravne konfiguracije, na tehnički zahtjevnom krugu duljine 1,6 km. Budući da su biciklisti krug morali svladati 35 puta, utrka je bila veoma kaotična, bilo je više sustizanja za krug i isključivanja pojedinaca i grupa vozača.

anton-a_orig
Druga etapa vožena je na poznatom krugu duljine 4 km na beogradskom ‘Ušću’, u ukupnoj duljini od 60 km. Anton Antolović je bio dobro pozicioniran u posljednjem kilometru utrke, no pad nekoliko vozača ispred spriječio ga je završnom sprint, te je završio na 25. mjestu, dok su ostali vozači Sokola zauzeli plasman od 28. do 61.mjesta.
Antonu Antoloviću i Antoniju Božiću ovo je bila posljednja priprema prije nastupa u za hrvatsku kadetsku reprezentaciju idući vikend u Češkoj, na jednoj od najjačih etapnih utrka u Europi za njihovu kategoriju, ‘Grand prix Matoušek’ Jevičko.

Izvor: BK Sokol

Podijeli
  •  
  •  
  •