Biciklisti rekreativci protiv Koronavirusa

Bez obzira na situaciju oko Koronavirusa biciklisti rekreativci redovito održavaju svoje vožnje. Paze jedni na druge prije svega u vožnji, a ujedno vode brigu o međusobnim kontaktima i udaljenosti. Dobra je stvar u svemu što oni sa svojim vožnjama jačaju imunitet kako bi se organizam i tijelo obranilo od svih virusa.

 

U Slavonskom Brodu, a i šire sve je više biciklista rekreativaca koji vole vožnje u prirodi. Zbog novonastale situacije oko Koronavirusa poželjno je boraviti u prirodi te se baviti nekom fizičkom aktivnosti. Kolektivne vožnje održavaju se vikendima, ali budu i radnim danom u poslijepodnevnim satima, ovisno o vremenu. Tako se radnim danom vozi uglavnom krug od 50 km do Oprisavaca i nazad ili se ide preko Dilja do Ruševa, pa do Stupničkih Kuta preko Bebrine. Vikendom su na programu duže vožnje do Pleternice, Požege, kutjeva, Velike, Nove Kapele, Đakova, dok se jednom godišnje ide u susjednu BiH.

 

Osim uobičajenih domaćih vožnji pojedini članove ove skupine vozili su i puno teže dionice poput Zrine Nenadovića koji je sudjelovao na Hrvatskoj HardCro utrci, dok je spojio i 4 kuta Hrvatske vozivši od Vukovara do Čakovca, pa do Umaga i na kraju je završio u Dubrovniku. Nešto sličnu dionicu 3 puta je na ultramaratonu od Vukovara do Dubrovnika odvezao Tomislav Obradović.

Među ovom ekipom daleko najmlađi je 13-to godišni Fabijan Gabaldo koji trenira košarku, ali sada kako nema treninga, odlučio je na ovaj način održavati kondiciju.

 

Vožnja biciklom je dobra i korisna iz više razloga, a pogotovo u današnje vrijeme s obzirom da se cijeli svijet bori protiv Koronavirusa. Na ovaj način biciklisti jačaju imunitet kako bi se njihov organizam obranio od moguće zaraze ovim virusom.

 

Osim jačanja imuniteta vožnje su korisne i za mlađe članove ove grupe poput Fabijana Gabalda koji je kako i sam kaže upoznao razna mjesta po županiji, a i šire. Prema tome, biciklisti i dalje voze, ali ne više po grupama, već su se dogovorili zbog situacije s Koronavirusom da svatko vozi za sebe pojedinačno kako bi i na taj način štitili jedne druge od moguće zaraze.

Tekst & foto: Josip Šebalj