Bhrea Griffin novo pojačanje požeške Legije stranaca

Kako smo ranije pisali požeške košarkašice sljedeće sezone istupaju na međunarodnu scenu i osim domaće Premijer lige igrat će i regionalnu WABA ligu kao jedine predstavnice Hrvatske uz klubove iz Bosne i Hercegovine, Makedonije, Bugarske, Crne Gore, Slovenije i Srbije.

Kako za takav iskorak i ravnopravnu borbu treba složiti i kvalitetnu ekipu u Požegi su prionuli poslu i krenuli u očekivanom smjeru okupljanja Legije stranaca. Od prošle sezone u Požegi je ostala Kongoaka La Mama Kampinga koja se dokazala i pokazala, nakon dvije godine vraća se isto tako dokazana Brittney Dunbar, najavljuje se dolazak još jedne mlade Kongoanke, a od danas je nova igračica Legije i Amerikanka Bhrea Griffin. Griffin je rođena u Chicagu, a prošlu sezonu odradila je u Bosni i Hercegovini gdje je u dresu Jedinstva bila najbolji strijelac tamošnje lige sa 27,9 poena i 5,5 asistencija po utakmici.

Ne treba biti pretjerano pametan za zaključiti da je riječ o dobrim igračicama, još manje da bi se shvatilo da to i te kako košta, a najmanje da je to besmislena priča ako u rosteru nema niti jedne jedine domaće igračice. Za što i za koga se radi projekt koji je osuđen na propast? Plamene su u prošloj sezoni bile mala Legija stranaca sa samo jednom domaćom igračicom koja je imala minutažu, doduše to što je Martina Berger igrala unatoč svim svojim odricanjima više je bilo sekundaža nego minutaža. U novoj sezoni neće biti niti toga, o tome da će mlađe cure dobiti nešto je iluzorno i pričati. O radu s djevojčicama u klubu zadnjih 10ak godina najbolje govore činjenice, odlaskom sa scene Kristine Soldo, Martine i Petre Lovrić požeška košarka ostala je zapravo samo na Ani Vojtulek koja igra ozbiljno. Ostaje pitanje, po čemu je to La Mama bolja od Ane? Zašto se Kongoanku može skupo platiti a Anu ne može i tako je vratiti u svoj grad?

Svakako ćemo navijati za Plamen u novoj sezoni, što ne znači da itko može i pomisliti da je ovo put kojim košarka u Požegi ili bilo kojoj drugoj maloj sredini treba ići. Ne, treba zasukati rukave i raditi s djecom, do aktualnih 10-ak klinki radom doći do 20, pa 50 i na taj način stvarati kvalitetu koja će sutra nositi prvu ekipu, koja će sutra obući neku malu Požežanku u reprezentativni dres, postati uzor novim djevojčicama. Gomilanje strankinja nije put, strankinje bi trebale biti nadogradnja na dobru domaću ekipu, vrijeme će to jasno pokazati.