Besmisao 2. HMNL!

Već smo nekoliko puta pisali o ovoj temi, očito ćemo i još puno puta jer vodstvo 2. HMNL živi u paralelnom svemiru. Danas smo nakon utakmice Slavonac – Valpovka uobičajeno pokušali zvati za izjavu trenera Slavonca Marija Petrovića, čovjeka koji je istinska legenda i velikog i malog nogometa, odnosno futsala.

Prvi puta se dogodilo da nam se Mario nije javio, ali naravno da je kasnije u noći kada se ispričao i rekao da je iz Bukovlja čim je završila utakmica morao juriti u Vinkovce gdje ga je čekalo 40 minuta futsala protiv Aurelije. Nešto kasnije naletjeli smo na objavu MNK Jakšić koji je nakon poraza od Požege u velikom nogometu, jurio u Županju na futsal dvoboj 2. HMNL. Ovo su samo primjeri, tako je praktično svim klubovima!

Rezultati su nebitni, bitno je da svi ti mladi ljudi riskiraju teške ozljede zbog prelaska s trave na parket, što je još gore riskiraju i živote jer umorni sjedaju za volan, jure na utakmice, tamo se dodatno potroše pa ponovno sjedaju za volan i vraćaju se kući. Vodstvo 2. HMNL očito čeka tragediju da razmisli ima li ikakvog smisla ovo što rade!

Ne treba biti pretjerano istraživački nastrojen da se pogleda u comet sustav i vidi koliko igrača registriranih u futsal klubovima igra veliki nogomet. Zanima nas i što je s onim pravilom da se ne smije igrati dvije utakmice unutar 24 sata!?

Nogometna sezona za trećeligaše završava krajem studenog, proljetne pripreme uglavnom kreću sredinom veljače. Dakle tu su tri mjeseca da se liga u miru odigra čak i ako se napravi pauza zbog božićnih turnira. A slavonski malonogometaši u tom periodu imaju – pauzu! Zbogom pameti!

© Sportalo.hr 2020. | Newsphere by AF themes.