Bernard Raguž preuzeo klupu Slavena

Godinu dana nakon odlaska s klupe Croatije iz Mihaljevaca Bernard Raguž vraća se nogometu, ovoga puta kao trener Slavena iz Gradca. Gračani su u proteklih nekoliko godina “kliznuli” iz borbe za naslov u 1. ŽNL do začelja 2. ŽNL, no u novoj sezoni stvari bi trebale biti ponešto drugačije.

Nakon najuspješnijih sezona u više od 90 godina klupske povijesti sjajna generacija gradačkih nogometaša raširila se po okolnim klubovima, a ovog ljeta se kompletno odlučila vratiti u matični klub i vratiti ga među prvoligaše i tamo igrati važnu ulogu. Čitavu priču o ponovnom okupljanju potaknuo je tuni događaj u kojem je tragično stradao Ivica Zeba što je i dodatni motiv da se napravi veliki rezultat, da se sve odradi onako kako je on uvijek tražio od svih suigrača – perfektno!

Vodstvo Slavena trenersku je palicu dalo u ruke Bernardu Ragužu koji je sa trenkovačkom Slogom odradio sličan posao, od začelja posljednjeg ranga, do borbe za titulu u 1. ŽNL. Uz postojeći kadar koji je izgurao prethodne sezone Raguž sada može računati na dva brata Čolak, Antonija i Brunu koji dolaze iz  Požege i BSK-a, Roberta Novića koji se vraća isto tako iz Batrine, Marka Blaškovića koji se vraća iz trenkovačke Sloge, Darija Blaškovića koji dolazi iz Sulkovaca, Antuna Soldu koji se vraća iz Graničara Zagrađe iz kojeg kao osvježenje stiže i Ivica Poljaković, a vratarski problem riješen je dolaskom iskusnog Ivana Gazilja, a iz “mirovanja” se vraća i Božidar Marinac, te iskusni Tomislav Tokić, legenda pleterničke Slavije.

Ako je suditi po igračkom kadru Slaven u novu sezonu 2. ŽNL starta kao favorit, no taj će status svakako morati potvrditi na terenu gdje ga neće čekati niti malo lak posao. Već u prvom kolu u Gradac stiže Lipa, ekipa koja je u ranijim sezonama borbe za naslov u 2. ŽNL Gračanima bila sportski rival broj jedan. Raguž je obavio prozivku, a uskoro kreću i prvi pripremni dvoboji u kojima će se već nazirati stvarna snaga ove momčadi.