Belišće u finalu kvalifikacija!

Danas je u Zagrebu u prostorijama Hrvatskog nogometnog saveza obavljen ždrijeb kvalifikacija za popunu 2. HNL iz kojeg je kao najsretniji izašao naš predstavnik, prvak 3. HNL Istok NK Belišće.

Tri od pet prvaka trećih liga dobili su licence za 2. HNL i samim tim pravo nastupa u kvalifikacijama, osim Belišća u bubnju su bili NK Jarun i NK Mladost Ždralovi, stari poznanik slavonskih trećeligaša iz doba zajedničke lige. Loptice su bile naklonjene Rupnikovoj momčadi, u polufinalu su spojile Mladost i Jarun koji će snage odmjeriti sljedećeg vikenda, a nakon toga Belišće gostuje kod pobjednika tog susreta u odlučujućoj utakmici sezone.

Ždrijeb je mogao biti bolji utoliko da se igra u Belišću, no u jednoj utakmici to i nije toliko značajno, puno je važnije da se momčad ima vremena odmoriti i dovesti u pravi tonus za utakmicu svih utakmica, Rupnik ima priliku i uživo na djelu vidjeti protivnike i dodatno se spremiti za taj susret i nema razloga da Crveni ne budu optimistični uoči te utakmice tko god stajao sa suprotne strane. Ostaje činjenica da će ili Mladost ili Jarun u finalu biti favorit, ali isto tako da Belišće nikako nije bez šanse.